Υπεραμύνθηκε της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την φιλοτέχνηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής(Τρίτη 13 Απριλίου 2010), καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους. Για τον ανδριάντα, που θα έχει ύψος τριών μέτρων και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της πλατείας Αριστοτέλους, πάνω από την οδό Μητροπόλεως, έχει ξεσπάσει διαμάχη, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Γιάννη Μπουτάρη να... σέρνει το χορό και την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", Χρύσα Αράπογλου, να ακολουθεί.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην ενέργεια του κ. Μπουτάρη (ζήτησε με επιστολή του από τον υπουργό Πολιτισμού να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του αγάλματος του Κ. Καραμανλή) αλλά και στη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή(σ.σ. από την κ. Αράπογλου) -χωρίς, πάντως, να τους κατονομάζει.
«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, άνθρωποι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κινούνται με τις ενέργειές τους και τα λόγια τους εναντίον του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης και συγχρόνως να μειώνουν με τις ενέργειές τους τεράστιες προσωπικότητες οι οποίες προσέφεραν πάρα πολλά στην χώρα μας».
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της πόλης που έγιναν από τον Κ. Καραμανλή, όπως το Καυταντζόγλειο Στάδιο, το Παλαί ντε Σπορ, η Πανεπιστημιούπολη, ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, το κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και το Κρατικό Θέατρο, κ.ά.
«Ο Κ. Καραμανλής, πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ήταν οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί της χώρας μας στον 20ο αιώνα. Ο Κ. Καραμανλής αγάπησε υπέρμετρα τη Θεσσαλονίκη και δημιούργησε τη νέα εικόνα της πόλης σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. Ως πολιτικός οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένωσε όλους τους Έλληνες την μεταπολιτευτική περίοδο και δημιούργησε ένα από τα καλύτερα Συντάγματα της Ευρώπης. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τον ανδριάντα του και να τον τοποθετήσουμε στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, εκεί ακριβώς που υπάρχει και το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου».
Μέχρι το Μάιο του 2010 ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος θα παραδώσει τον ανδριάντα, κατασκευασμένο από πεντελικό μάρμαρο, στο Δήμο Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθεί στην άξονα της οδού Αριστοτέλους.