Την τελευταία του πνοή άφησε χθες τα ξημερώματα το σπάνιο ελάφι ντάμα-ντάμα από το νησί της Ρόδου, που άκουγε στο όνομα Γιώργος και νοσηλευόταν στο μοναδικό στην Ελλάδα νοσοκομείο εξωτικών και άγριων ζώων της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για την σωτηρία του άτυχου ζώου, που έπεσε θύμα τροχαίου στη Ρόδο, αλλά μάταια.
Τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά, αλλά μέχρι και χθες έδειχναν ότι δεν θα απειλούσαν τη ζωή του.
Ο Γιώργος, όπως ονόμασαν φοιτητές και καθηγητές το μόλις ενός έτους ελάφι από το νησί της Ρόδου, εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο εξωτικών και άγριων ζώων της Κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Η περιπέτεια του μικρού ελαφιού ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, όταν τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νησιού προσέφεραν στο άγριο ζώο τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια το ελαφάκι μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν, με όχημα που διέθεσε ο δήμος Ωραιοκάστρου, μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής.
Το πρώτο σοκ του ατυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα το ελαφάκι να υποστεί εσωτερική αιμορραγία και πολλαπλά κατάγματα στα πίσω του πόδια, έμοιαζε σταδιακά να απομακρύνεται. Ωστόσο, απέμενε αρκετός δρόμος ακόμη μέχρι να θεραπευτεί και να μπορέσει να επιστρέψει ελεύθερο στο φυσικό περιβάλλον όπου ανήκε. Μάλιστα τη Δευτέρα, αν η κατάστασή του παρέμενε σταθερή, επρόκειτο να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης.
Παρά τις φροντίδες που δέχτηκε από το έμπειρο προσωπικό της Κτηνιατρικής Σχολής, χθες παρουσίασε διαφραγματοκήλη, εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή.