Μετά από διαμαρτυρία του φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Α.Π.Θ., η Σύγκλητος πήρε απόφαση να απομακρύνει τους αυθαίρετους λυόμενους παλαιότατης κατασκευής, οικίσκους στον περίγυρο της Παιδαγωγικής Σχολής, αφενός μεν διότι στην κατασκευή τους υπήρχε και αμίαντος, ο οποίος είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, αφετέρου δε διότι λόγω της παλαιότητάς τους και της εξαρχής πρόχειρης κατασκευής τους, δεν παρείχαν σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης, αλλά κυρίως ασφάλειας.
Προ εικοσαημέρου έγινε τελικώς κατορθωτή η μετακόμιση των εκπαιδευτικών χώρων των Τμημάτων Θεάτρου και Εικαστικών Τεχνών, σε άλλα ενοικιαζόμενα από το Πανεπιστήμιο κτίρια, οπότε ξεκίνησε αμέσως η διαδικασία διαλύσεως των αυθαιρέτων παλιών λυομένων κτισμάτων. Όμως, κάποια από αυτά είχαν καταληφθεί από άγνωστα άτομα, τα οποία αντέδρασαν με απειλές και χρήση βίας, στην προσπάθεια αποσύνθεσής τους.
Έτσι, το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε καταρχήν τη διαδικασία της λειτουργικής τους αχρηστίας, ώστε τα κτίσματα να γίνουν ακατοίκητα, με σκοπό την προστασία των ατόμων που συνέχιζαν να εκτίθενται στους παραπάνω κινδύνους, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Πανεπιστημίου, εξακολουθώντας να τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.
Μετά τη λειτουργική τους αχρηστία, ειδικά συνεργεία θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την υπόλοιπη αποξύλωση και διάλυσή τους, για την εξάλειψη των κινδύνων που δημιουργούν.