Στο νοσοκομείο ΝΜΙΤΣ νοσηλεύεται ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς χθιες βράδυ, Κυριακή του Πάσχα, 4 Απριλίου 2010, ένιωσε πόνους στην κοιλιακή χώρα, ενώ ήταν σε επίσκεψη στην Ημαθία. Μετά από σύντομες επισκέψεις στα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας, ο υπουργός μεταφέρθηκε στην Αθήνα.
O κ. Λοβέρδος γνώρισε, από την καλή, την πραγματικότητα των νοσοκομείων της περιφέρειας, για την οποία διαμαρτύρονται, καθημερινά, οι κάτοικοι της Μακεδονίας και της Θράκης: Όταν πήγε στο νοσοκομείο Βέροιας χρειαζόταν να γίνει αξονική τομογραφία, οπότε έπρεπε να μεταφερθεί στο... νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς στη Βέροια ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε διότι είχε εξαντληθεί η... λυχνία.
Ο διευθυντής Ακτινολογικού του νοσοκομείου Βέροιας Εμμανουήλ Γουναράς δήλωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί διαπιστώθηκε ότι εξαντλήθηκε η λυχνία και δεν ήταν δυνατή η άμεση αντικατάστασή της, λόγω των εορτών του Πάσχα, καθώς η προμήθειά της γίνεται από το Εξωτερικό.
Αν και οι γιατροί πρότειναν χειρουργική επέμβαση, ο υπουργός ζήτησε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Προτίμησε τη... σιγουριά της πρωτεύουσας, ή τη θαλπωρή των συγγενικών του προσώπων; Θέλουμε να πιστεύουμε το δεύτερο.
Ο κ. Λοβέρδος υποβλήθηκε ήδη σε εξετάσεις, και θα ακολουθήσουν και άλλες, ώστε να αποφασισθεί ποια αγωγή θα ακολουθηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του υπουργού δεν εμπνέει ανησυχία.
Ο υπουργός, λίγο πριν τις 11μμ την Κυριακή, και ενώ βρισκόταν στο νομό Ημαθίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με κοιλιακό άλγος. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και για αξονική τομογραφία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου της Βέροιας είχε εξαντληθεί η λυχνία. Τα ξημερώματα ο υπουργός αναχώρησε για την Αθήνα και όταν έφτασε εισήχθη στο νοσοκομείο ΝΜΙΤΣ.