Ληστεία σε τουριστικό γραφείο σκηνοθέτησαν δυο γυναίκες κι ένας άνδρας, για να καρπωθούν πάνω από 9.000 ευρώ. Κι ενώ φάνηκε πως τα κατάφεραν, εννέα μήνες μετά, η αστυνομία ανακάλυψε την "κομπίνα", σχημάτισε δικογραφία σεβάρος τους και τώρα, αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη...
Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών και ενός άντρα, ηλικίας 27, 21 και 27 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με την αστυνομία σκηνοθέτησαν και κατήγγειλαν εικονική ληστεία την οποία υποτίθεται ότι διέπραξε ο 27χρονος, σε βάρος της συνομήλικης γυναίκας, η οποία εργάζεται σε τουριστικό γραφείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως είχε καταγγείλει η γυναίκα, στις 6 Ιουλίου 2009, ένας άγνωστος νεαρός είχε μπει στο γραφείο και, αφού την απείλησε με πιστόλι, της πήρε από το ταμείο 9.890 ευρώ.
Από την προανάκριση, όμως, προέκυψε -κι ας είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα- ότι την ιδέα την είχε η 21χρονη φίλη της κι έβαλαν τον 27χρονο, μετά από κοινή συνεννόηση, να μπει στο κατάστημα και να πάρει τα χρήματα -χωρίς, φυσικά, να την απειλήσει ποτέ με οποιοδήποτε όπλο. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν η 27χρονη υπάλληλος αυτή που παρέδωσε τα χρήματα.
Οι τρεις εξεταζόμενοι ομολόγησαν την πράξη τους. Η δικογραφία θα σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.