«Δεν είναι δυνατόν για 6,5 εκ. € να παραμένει κλειστό το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων». Αυτό υπογραμμίζει, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος.
Αφορμή για την επιστολή του δημάρχου, η οποία στάλθηκε τη Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010 είναι το ότι, παρά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το νέο δημαρχείο δεν έχει αποδοθεί, ακόμη, στο δήμο Θεσσαλονίκης. Κι αυτό επειδή οφείλονται στον εργολάβο δύο δόσεις ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, τις οποίες επρόκειτο να δώσει το ελληνικό δημόσιο.
Η επιστολή του κ. Παπαγεωργόπουλου, έχει ως εξής:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 1869 που πρωτοδημιουργήθηκε ήταν αυτό της «στέγης».
Επί 140 χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο «Δημαρχείο» και όνειρο όλων των Δημάρχων και όλων των Θεσσαλονικέων ήταν επιτέλους κάποια στιγμή να αποκτήσει η πόλη μας Δημαρχείο.
Μετά από πολλές προσπάθειες της σημερινής Διοίκησης αποκτήσαμε επιτέλους Δημαρχείο εδώ και 6 μήνες, πραγματοποιήσαμε στις 12 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του, αλλά δεν μας παραδίδονται τα «κλειδιά» του Δημαρχείου και του πάρκιγκ των 1.000 θέσεων που θα δώσει ανάσα στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μας από την Κοινοπραξία που το κατασκεύασε (ΑΚΤΩΡ, G & P, ΤΕΡΝΑ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ, ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ) γιατί δεν έχει εξοφληθεί.
Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 55 εκ. € είναι ενταγμένο στο Π.Δ.Ε., έχουν πληρωθεί κανονικά 35 λογαριασμοί και εκκρεμεί η αποπληρωμή των τελευταίων 2 λογαριασμών ύψους συνολικά 6,5 εκ. €, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου προς τους συναρμόδιους Υπουργούς (κ.Λούκα Κατσέλη και κ.Δημήτρη Ρέππα).
Δεν είναι δυνατόν για 6,5 εκ. € να παραμένει κλειστό το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.
Παρακαλώ λοιπόν όπως δώσετε εντολή στους συναρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην εξόφληση της κατασκευάστριας εταιρίας έτσι ώστε μετά από 140 χρόνια να εγκατασταθούν επιτέλους οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητο Δημαρχείο!».