Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, θα παραστεί στη Διάσκεψη των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και την Ένταξη, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαραγόσα της Ισπανίας στις 15-16 Απριλίου 2010 στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου.
Το θέμα της Διυπουργικής Διάσκεψης αφορά στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Δήλωσης για την ένταξη των μεταναστών στις κοινωνίες υποδοχής των ευρωπαϊκών χωρών. Η εν λόγω Διάσκεψη αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής διαβούλευσης σε θέματα ένταξης νόμιμων μεταναστών που εγκαινιάστηκε στο Groningen της Ολλανδίας και η οποία αποσκοπεί στην προώθηση μιας σύγχρονης πολιτικής που να εγγυάται τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων όσων ζουν και εργάζονται νόμιμα στο ευρωπαϊκό έδαφος .
Κατά τη συνάντηση με τους ομολόγους της η Υφυπουργός προτίθεται να τονίσει τη σημασία όσων πρωτοβουλιών λαμβάνονται σε επίπεδο Ένωσης για την κοινωνική ένταξη των νομίμων μεταναστών και να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και εμπέδωσης της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη αναφορά στο νέο μεταναστευτικό νόμο.