Ένα βήμα παραπάνω προχωρούν την ανακύκλωση στη Θέρμη: Υλοποιούν ένα από τα μεγαλύτερα -το μεγαλύτερο, υποστηρίζουν- πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης πανελληνίως. Τοποθετούν 1100 ειδικούς κάδους παραγωγής λιπάσματος σε ισάριθμα σπίτια εθελοντών δημοτών και στοχεύουν στη δραστική μείωση των απορριμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων) με τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.
Το πρόγραμμα αρχίζει την Κυριακή με ενημερωτική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας δυο ειδικοί επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Δαουτόπουλος και η Μυρτώ Πυροβέτση, θα ενημερώσουν τους κατοίκους για την ανακύκλωση φυτικών απορριμμάτων στο σπίτι και τις τεχνικές της.
"Τα πρώτα αποτελέσματα θα καταγραφούν μετά από πέντε έως επτά μήνες. Η φύση θα κάνει τη δουλειά της παράγοντας ένα εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα για τους εθελοντές και περιορίζοντας σημαντικά τα οικιακά απορρίματα που στέλνει ο δήμος στο ΧΥΤΑ", δήλωσε στην "Ελευθεροτυπία" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θέρμης Παύλος Χρυσοχόου.

από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ