"Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το δίλημμα και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος. Γιατί μόνο αυτή η ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανάκαμψη της οικονομίας σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας".
Αυτά δήλωσε, σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού θα οδηγήσουν ο διαβουλεύσεις η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
"Η τρόικα με το που μπήκε στο υπουργείο Οικονομίας άνοιξε το εξής ζήτημα: Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, για αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό. Με αυτό ασχολείται το ΔΝΤ και η ευρωζώνη. Με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων, με το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Από εκεί και πέρα ό,τι και να δώσουν, σημαίνει ότι θα δεσμεύσουν με ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα".