Χωρίς προβλήματα είναι, μέχρι αυτήν την ώρα, η επιστροφή των Θεσσαλονικέων που είχαν φύγει εκτός πόλης για τις γιορτές του Πάσχα. Η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας κατά μήκος των εθνικών οδών (κυρίως στο δρόμο για Αθήνα και σε αυτόν της Χαλκιδικής, αλλά και στην Εγνατία Οδό).
Στο σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 2 μετά το μεσημέρι πέρασαν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη 7.500 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ προς Κατερίνη κινήθηκαν 9.000 οχήματα. Στο σταθμό λειτουργούν έξι θυρίδες για την είσοδο των εκδρομέων στη Θεσσαλονίκη και τρεις για όσους κατευθύνονται προς Κατερίνη και σύμφωνα με τους αρμόδιους δεν παρουσιάζονται καθυστερήσεις.
Κανονική είναι η ροή οχημάτων στους δρόμους των Νέων Μουδανιών και του Πολυγύρου, με τα Ι.Χ να αναπτύσσουν κανονικές ταχύτητες. Στο δρόμο των Τεμπών, αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στο ρεύμα εισόδου προς Λάρισα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα.
Υπενθυμίζεται ότι για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, απαγορεύεται από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα ακόλουθα σημεία:
-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).
-Στην εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.