Τη βεβαιότητα ότι η συζητήσεις για το μηχανισμό στήριξης θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας εκφράζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
"Είμαι εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να προβούν στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να επαναφέρουν την οικονομία τους στον σωστό δρόμο.(...) Είμαι πεπεισμένος ότι θα ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις έγκαιρα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας. Γνωρίζουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις γενναίες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός".

Παπακωνσταντίνου: Μένουμε στο ευρώ
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάλεσε τις αγορές να λάβουν υπόψη τους τις σημαντικές τομές στις οποίες προχώρησε ήδη η ελληνική κυβέρνηση αλλά και αυτές τις οποίες επεξεργάζεται και προτίθεται να εφαρμόσει στο άμεσο μέλλον.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ευρωπαϊκή στήριξη με 30 δισεκατομμύρια ευρώ που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ενός τριετούς προγράμματος.
Ο Έλληνας υπ. Οικονομικών απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, λέγοντας ότι ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο, και δεν αποτελεί μέρος των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι όλα τα αποφασιστικά μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση αποσκοπούν στη διασφάλιση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκτίμησε ότι μετά την ύφεση του τρέχοντος έτους, και πιθανώς του 2011, η ελληνική οικονομία, η οποία θα έχει καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική, θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Τόνισε ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι διαφορετική από άλλες χώρες που προσέφυγαν στο ΔΝΤ, καθώς τώρα πρόκειται για κοινό μηχανισμό μέσω του οποίου διασφαλίζεται και η ακεραιότητα του ευρώ. Αφού υπογράμμισε ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή συμβολή, καθώς τα δυο τρίτα του δανείου θα δοθούν από την Ευρώπη, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παίρνει τα αναγκαία μέτρα "και κανείς άλλος δεν θα το κάνει για μας".
Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Γερμανία υποστηρίζει πλήρως τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας.
Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού εκτίμησε ότι όλα τα βήματα θα γίνουν έγκαιρα, τόνισε ότι η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ελληνικού δημοσίου, η αξία της οποίας, όπως ανέφερε, ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στον προϋπολογισμό.