Για σήμερα Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών η σημερινή.

* Εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο: Είναι στο χέρι σου» θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Κέντρου Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Δίκτυο για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά. Στόχος είναι να αναγνωρίσουν γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά το δικαίωμα των παιδιών να μην υφίστανται σωματική τιμωρία.

* Στο εξωτερικό θα βρίσκεται έως τις 9 Μαΐου ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του τα καθήκοντα του κ. Παπουτσή θα ασκήσει η αναπληρώτρια γραμματέας της Κ.Ο., Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη.

*Από σήμερα αλλαγές στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δείτε εδώ.

* Συνεχίζουν τις τετράωρες στάσεις εργασίας οι δάσκαλοι.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ στα γραφεία της Ενωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65).

* Στις 10 π.μ., φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Φυσικής στο ΑΠΘ ή αλλιώς η ομάδα Physics Partizani πραγματοποιεί «Φυσικά …Μαγικά 3!», στον προαύλιο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στο ΑΠΘ.

* Στις 11:00 π.μ. στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η εκπαιδευτικός-μουσικοπαιδαγωγός Έφη Κορέσογλου, και ο χειροτέχνης Πέτερ Φέρσνερ, θα παρουσιάσουν αρχαιοελληνικά παιχνίδια: το τριόδιν, την εννεάδα, το στρόμβο, το γιο-γιο, τα πεντάλιθα και την ίυγγα.

* Στις 11 π.μ. στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συμμετάσχει σε συζήτηση όπου θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

* Στις 12 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental» ομιλία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, με θέμα: «Οι ευρυζωνικές υποδομές ως παράγοντας τεχνολογικής υπερπήδησης στην ψηφιακή εποχή», στο συνέδριο του Economist.

* Στις 12 το μεσημέρι εκδήλωση τιμής και μνήμης στον δημοσιογράφο, Αστέρη Στάγκο, συντάκτη της στήλης της «Νέας Γενιάς», υποστηρικτή και εμψυχωτή της γενιάς του 15% και 114, διοργανώνουν στη αίθουσα συνεδριάσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ).

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο ενημέρωσης του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 3 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θεματική τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental». Στην ίδια συζήτηση θα συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 3:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με την επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδια για θέματα Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

* Στις 3:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental», ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist «Meeting the challenges through leadership strategy».

* Στις 3:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental» κατ’ ιδίαν συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Τουρκίας, Αλί Μπαμπατζάν.

* Στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» (Πλατεία Καραϊσκάκη) ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οικονομική κρίση - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ενωση - Αριστερή προοπτική», διοργανώνεται στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και των προτάσεων-εκδοχών που έχουν καταθέσει 30 μέλη της Κ.Π.Ε. του Αριστερού Ρεύματος. Ομιλητές οι: Πάνος Λαφαζάνης (εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Χουντής (ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

* Στις 7 μ.μ. στην Κύπρο, συνάντηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργου Καρατζαφέρη με το πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Μεγαλόνησο.

* Στις 7 μ.μ. στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη 1η παράσταση: Σχολές κλασικού, έντεχνου χορού (Χορός-Κίνηση L’ Essence du Ballet, Arabesque, Σχολή Χορού Ελενας Γερμανού, Σχολή Χορού Ελευθερίας Χαλικιά, Σχολή Χορού Ζωής Ιωακείμ, Σχολή Χορού Μελίνας Τροίζη, Έκφραση, Sorana Studio, Σχολή Χορού Κατερίνας Κοτρίδου, Master School of Dance), στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ορχηστρική τέχνη που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ με τίτλο: «Ηλέκτρα -Σκηνική Σύνθεση από το μύθο των Ατρειδών», μια παράσταση σε εξέλιξη σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Διάρκεια παραστάσεων έως την Κυριακή 23 Μαΐου.

* Στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη 2η παράσταση: Σχολές κλασικού, έντεχνου χορού (Σχολή Χορού Ασπας Φούτση, Σχολή Χορού Δήμου Θέρμης, Σχολή Χορού Βίκης Σιάνου, Πρότυπη Σχολή Χορού Δήμου Καλαμαριάς, Ερασιτεχνική Σχολή Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης, Χοροχώρος-Αργυρώ Τσαμπάζη, Σχολή Χορού Φύλλιδος Μαντζιάρη, Χοροτέχνη-Αλεξάνδρα Παπανδρέου, Σχολή Χορού Κατερίνας Κερβανίδου, Σχολή Χορού Μπέτυς Βυτινάρου), στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ορχηστρική τέχνη που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:15 μ.μ. στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α', 1ος όροφος, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στα εγκαίνια των κεντρικών εκθέσεων της PhotoBiennale 2010/21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση.