Σπείρα διαρρηκτών, που είχε ρημάξει σπίτια περιφερεικά της Θεσσαλονίκης, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Τη σπείρα είχαν οργανώσει δέκα αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δρούσαν με ιδιαίτερη θρασύτητα, αφού εισέβαλαν στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν μέσα σε αυτά!
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας, επί λέξει, αναφέρεται: "Όπως προέκυψε από την έρευνα, δέκα αλλοδαποί συνέστησαν εγκληματική ομάδα με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα διενέργεια κλοπών από οικίες. Οι δράστες επέλεγαν οικίες τόσο σε συνοικίες, περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης όσο και σε κωμοπόλεις ή χωριά του νομού, την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόταν εντός αυτών και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης αφαιρούσαν κλειδιά αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από τις οικίες, και άλλα από αυτά τα ερευνούσαν, ενώ άλλα τα αφαιρούσαν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, από το φθινόπωρο 2009 μέχρι σήμερα, οι δράστες διέρρηξαν τουλάχιστον 30 οικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες) στο νομό Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν οκτώ αυτοκίνητα με κλειδιά που βρήκαν εντός των οικιών".
Τέσσερα μέλη της σπείρας(αλλοδαποί ηλικίας 19, 19, 27 και 34 ετών), συνελήφθησαν ενώ αναζητούνται έξι ακόμη. Τα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί βρέθηκαν όλα και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για διάπραξη διακεκριμμένων κλοπών, κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από άτομα που δρούσαν κατά συναυτουργία, σύσταση και συμμορία.
Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.