Για σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Γης η σημερινή.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ Σε αυτήν συμμετέχουν οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, στους ΟΤΑ, οι δάσκαλοι, καθηγητές, οι πανεπιστημιακοί και οι καθηγητές ΤΕΙ Στην απεργία δεν συμμετέχουν εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Δεύτερη ημέρα η σημερινή της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

* Δεύτερη ημέρα απεργούν και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Κλειστά είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του υπουργείου Πολιτισμού.

* Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα μετάσχει στις εργασίες της άτυπης συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Αντικείμενο των εργασιών κατά την πρώτη ημέρα θα είναι το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, η αναδιάρθρωση της έδρας της Συμμαχίας και η «πολιτική ανοιχτών θυρών». Επίσης, στο δείπνο εργασίας, θα συζητηθούν τα θέματα της αντιπυραυλικής άμυνας και της πυρηνικής πολιτικής.

* Σε δημόσια διαβούλευση οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypoian έως την Πέμπτη 29 Απριλίου.

* Σε δημόσια διαβούλευση έως τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 το σχέδιο νόμου για τις «Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές» στην ιστοσελίδα του υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων: www.yme.gr και στο www.opengov.gr

* Ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 24 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για το αφιέρωμα στον Augusto Boal, ιδρυτή του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου», ο οποίος σφράγισε με το έργο του τόσο το θέατρο όσο και την εκπαίδευση, από το Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

* Στις 9 π.μ. τη νέα γενική πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη θα δεχθεί ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

* Στις 10 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία του ΠΑΜΕ.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΕΔΕΚ) Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου.

* Στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ.

* Στις 11:30 π.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα κάνει δηλώσεις.

* Στις 11:30 π.μ. στο γήπεδο ΠΕΑΚ στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, θα κηρύξει την έναρξη της εκστρατείας πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα με τίτλο: «Κόκκινη κάρτα στη βία».

* Στις 11:30 π.μ. στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Μοριχόβου 1, Λαδάδικα, συνέντευξη Τύπου με την παρουσίαση των δράσεων στήριξης των τοπικών αγορών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με φορείς της Θεσσαλίας.

* Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη.

* Στις 2:30 μ.μ. λήγει η πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς τους πλοιοκτήτες και τις πλοιοκτήτριες εταιρείας για εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας αποκλειστικής εξυπηρέτησης ακτοπλοϊκών γραμμών διάρκειας τριών ετών από 1ης Νοεμβρίου του 2010. Η σχετική πρόσκληση διατίθεται από το υπουργείο (Ακτή Βασιλειάδη, 4ος όροφος). Επίσης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.yen.gr Διακηρήξεις-Ακτοπλοϊκές Γραμμές. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 210-4191-178 , 210-4191-495

* Στις 3 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 4η Διεθνής Εκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών Summer Holidays Expo η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Απριλίου.

* Στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας σε λαϊκό προσκύνημα στη Βαρκελώνη η σορός του πρώην προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών.

* Στις 7 μ.μ. ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα εγκαινιάσει την 7η Διεθνή Εκθεση Βιβλίου, στους χώρους της ΔΕΘ. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα. Στο περιθώριο της έκθεσης θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας, Sun Shoushan.