Στην Κτηνιατρική Σχολή του αναρώνει ένα ελάφι από τη Ρόδο, που τραυματίσθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο νησί, χάρη σε «γέφυρα» σωτηρίας που στήθηκε με τη συμβολή του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Μέσα στην ατυχία του, το όμορφο ζώο, στάθηκε τυχερό, καθώς οι υπηρεσίες συντονίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Το ελάφι χτυπήθηκε, την περασμένη Δευτέρα, από διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα δύο του πόδια. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νησιού προσέφεραν στο ζώο τις πρώτες φροντίδες αλλά δεν ήταν δυνατόν να το περιθάλψουν. Έτσι, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν συνεννόησης των αρχών της Ρόδου με τη Διεύθυνση Δασών Κεντρικής Μακεδονίας.
Καθώς δε βρίσκονταν κατάλληλο όχημα για τη μεταφορά του πληγωμένου ελαφιού στις εγκαταστάσεις της κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νίκος Μπάτος, που ενημερώθηκε από τον γενικό γραμματέα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Νίκο Καλογεράκο, ο οποίος είναι υπάλληλος του δήμου, διέθεσε αμέσως κατάλληλο όχημα. Έτσι το ελαφάκι αναρρώνει, πλέον, στο ΑΠΘ.

φωτογραφία και πληροφορίες από το site της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ