Αντιπροσωπεία του υπάτου συμβουλίου της οργάνωσης των ΑΧΕΠΑΝΣ δέχθηκε, το πρωί της Τρίτης, 6 Απριλίου 2010, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην αίθουσα συσκέψεων, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. «Πρέπει να κρατάμε ζωντανή την πατρίδα μας στην ψυχή μας και να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά μας τις αξίες και τις παραδόσεις που μας δίδαξαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μας», είπε ο Νομάρχης, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑΝΣ.
«Έχετε κάνει πολλά για την πατρίδα μόνοι σας. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας μια συγγνώμη στον απόδημο Ελληνισμό, διότι έχει κάνει περισσότερα για την Ελλάδα απ’ όσα έχει κάνει η πατρίδα γι’ αυτόν. Χρωστούμε σε σας, τους Έλληνες αδελφούς μας, γιατί κρατάτε ψηλά τη σημαία του ελληνισμού», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.
Ο Νομάρχης συζήτησε με τα μέλη των ΑΧΕΠΑΝΣ για την πορεία και τις δράσεις της ελληνικής Ομογένειας, για τις δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν, για την οικονομική κρίση, αλλά και για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων από τις ομογενειακές οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο κ. Ψωμιάδης επισήμανε την ανάγκη «να στηρίξουμε τη νεολαία μας, να μπει νέο αίμα στην κοινωνία, στην πολιτική, στους θεσμούς», ενώ εξήρε τη σημαντική προσφορά των ΑΧΕΠΑΝΣ στην προβολή του ελληνισμού.
Από την πλευρά του, ο Ύπατος Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ, Νίκος Καρακώστας, ευχαρίστησε το Νομάρχη για την ευγενική φιλοξενία και του δώρισε το σήμα της οργάνωσης.
Ο κ. Καρακώστας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο απόδημος Ελληνισμός και μίλησε για τις προσπάθειες της οργάνωσης να ενισχύσει τις δράσεις της για την προώθηση των θεμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στο εξωτερικό.
Ευχαριστίες στο Νομάρχη απηύθυνε και ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ του Καναδά Νίκος Αρουτζίδης, ο οποίος δώρισε στον κ. Ψωμιάδη ένα φωτογραφικό λεύκωμα και ένα ινδιάνικο τοτέμ από τους αυτόχθονες του Καναδά.