Αισιόδοξος ο υφυπυργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, όσον αφορά τις εργασίες στο μετρό. Διαβεβαίωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε, το μεσημέρι σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου 2010, το εργοτάξιο του υπό κατασκευή σταθμού Δημοκρατίας(στο Βαρδάρι). «Έχουμε σχεδιασμό, να τελειώσει στις αρχές του 2014 η βασική γραμμή, δηλαδή να κερδίσουμε πάνω από το μισό του χαμένου χρόνου και θα τον πετύχουμε αυτό το στόχο, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου, έχοντας ενισχύσει τις υπηρεσίες που κάνουν τις ανασκαφές, και φυσικά φέρνοντας τη διοίκηση και την εποπτεία του μετρό στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε.
Όσον αφορά στη μεταφορά της διοίκησης του έργου στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε «το πιο αποφασιστικό βήμα για να εκλείψουν τα προβλήματα συνεργασίας και γραφειοκρατίας» κι εξέφρασε την ελπίδα να γίνει σύντομα.
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ακόμη ότι πολύ σύντομα και σε συνεργασία και με το Δήμο Καλαμαριάς θα γίνουν οι αναθέσεις για την μελετητική ωριμότητα του έργου επέκτασης του μετρό προς τα ανατολικά, ενώ θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την επέκταση προς δυτικά.
Όταν του επεσήμαναν ότι οι επαγγελματίες των οποίων τα καταστήματα είναι πίσω από τις λαμαρίνες διαμαρτύρονται, είπε πως κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο, ειδικά σε περιοχές όπως η Μοναστηρίου, όπου τα έργα ακολουθούσαν αργούς ρυθμούς. Σημείωσε ότι «από τις αρχές των Χριστουγέννων άρχισαν να δίνονται λύσεις σε συνεργασία με τις επιτροπές καταστηματαρχών, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Αττικό Μετρό.
Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι υπάρχει χαλάρωση στις εργασίες κατασκευής του μετρό, ο κ. Μαγκριώτης αντέδρασε, λέγοντας:
«Χαλάρωση, υποχρηματοδότηση, ασυνεννοησία και καθυστερήσεις υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν αδυναμία ή επιλογή. Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο, απλώς δεν ήταν σε προτεραιότητα. Κάποιοι πίστεψαν ότι αφού ξεκίνησε το έργο πολιτικά πλέον πιστώνονται, δεν χρειάζεται να ολοκληρωθούν τα χρονοδιαγράμματα ή να προχωρήσουν οι εργασίες όπως πρέπει και ότι τα όποια προβλήματα δεν δημιουργούσαν πολιτικό κόστος και αυτά θα απορροφούνταν από την πρόοδο του έργου. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα προβλήματα περίσσεψαν και η αγανάκτηση του κόσμου εδώ στην περιοχή είναι δικαιολογημένη».
Ο υφυπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι, με τη λήξη των εργασιών, οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι καταστηματάρχες της περιοχής. Άδραξε, μάλιστα, την ευκαιρία να επιτεθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ικανοποιήσει μερικά από τα αιτήματα που από τα προηγούμενα χρόνια τίθενται αλλά κωφεύει».