Οι «Ομάδες Διάχυσης Επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης» ανέλαβαν με προκήρυξή τους στο διαδικτυακό τόπο Indymedia τη Δευτέρα την ευθύνη εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα. Οι επιθέσεις είχαν στόχο τα γραφεία των βουλευτών Ελένας Ράπτη και Κυριάκου Βελόπουλου, του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, του μπασκετμπολίστα Νίκου Γκάλη και το αυτοκίνητο του παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη.
Την επίθεση στον Νίκο Γκάλη τη δικαιολογούν ως εξής: "Ο Νίκος Γκάλης,(...) αγγίζει τα επίπεδα προτύπου εθνικού ήρωα λόγω της ουσιαστικής συμβολής του σε επιτυχίες της εθνικής. Παράλληλα είναι γνωστός συντηρητής του κοινωνικού κομματιού που εκπροσωπεί και των χαρακτηριστικών του, και συμβάλει σε αυτό με τις αθλητικές/ παιδικές κατασκηνώσεις του, σε μία προσπάθεια και για χρόνια παράταση της παρουσίας του στο αθλητικό στερέωμα ως πρότυπο".
Για την επίθεση στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων και ειδικά κατά του ευρωβουλευτή τους, Μιχ. Τρεμόπουλου, λένε: "Έχοντας παρουσιάσει εκπομπές για την οικολογία σε κρατικό κανάλι με παχυλό μισθό και έχοντας αρθρογραφήσει σε τοπικές φυλλάδες για ανάλογα θέματα, είναι το ιδανικό πλουσιόπαιδο με ευαισθησίες για να καλύψει του προτύπου που αφιέρωση την ζωή του «στην μη βία και την οικολογία»".
Την Έλενα Ράπτη επέλεξαν επειδή "η εν λόγω κυρία, γνωστή και για την «κοινωνική της ευαισθησία», είναι ιδρυτικό μέλος της κοινωνικής οργάνωσης αγάπη και του κέντρου ενημέρωσης για τον εθελοντισμό «ομάδα μαζί σας», μιλώντας παράλληλα σε ημερίδες για την βία κατά των γυναικών εντοπίζοντας το πρόβλημα κυρίως στην χαλάρωση του θεσμού της οικογένειας… Επιπλέον για να προωθήσει την εικόνα της ως πρότυπο για νεαρές κοπέλες, δίνει συνεντεύξεις lifestyle περιοδικά, όπου δηλώνει σαν αγαπημένο της πολιτικό τον Κώστα Καραμανλή και σαν αγαπημένο της φετίχ τον διπλό πέλεκυ (σύμβολο δύναμης κι εξουσίας)".
Για τον Κυρ. Βελλόπουλο υποστηρίζουν: "Ο κ. Βελόπουλος αποτελεί ουσιαστικό πρότυπο στο κοινωνικό κομμάτι του συντηρητισμού, το εκφράζει απόλυτα ως σύνολο με τις απαρχαιωμένες θέσεις του, καθώς δηλώνει εμμέσως πλην ΣΑΦΩΣ νοσταλγός της κατάστασης που επικρατούσε στα χρόνια της νιότης των χειροκροτητών του (εννοούμε την χούντα καθώς όλοι είναι άνω των 60 και πάσχοντες με το μέγιστο ποσοστό άνοιας)".
Τέλος, για τον Αντώνη Κανάκη, λένε: "Φανατικός νάρκισσος με σχόλια ειρωνείας απέναντι στον αναρχικό χώρο αλλά και ομάδες του αντάρτικου πόλης, αλλά και ως νέος δικαστής εκτιμητής του ποιος έβαλε τον μηχανισμό που σκότωσε τον 15χρονο αφγανό στα Πατήσια αποφασίζοντας και κρίνοντας πως ευθύνεται η επαναστατική ομάδα «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», αλλά ταυτόχρονα ειρηνιστής (με tattoo), ροκάς και πρώην πανκιό (με στυλ), και ρουφιάνος φίλων του (με αποδείξεις)".


Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης διάβασέ το με κλικ εδώ.