Θυμάστε εκείνη την κυβερνητική εξαγγελία για τη δημοσίευση προκηρύξεων για την πρόσληψη στελεχών στο Διαδίκτυο; Το περίφημο opengov; Ε, λοιπόν, ξεχάστε το! Χωρίς δημοσιεύσεις και τυμπανοκρουσίες, επτά μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκαν οι διοικήσεις των Ανωνύμων Εταιρειών που εποπτεύει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η μοιρασιά έγινε και δε έμεινε κανείς αδικημένος. Όπως διαβάζω στο blog Πολιτικά Νέα, του συναδέλφου Βαγγέλη Πλάκα, ο Στέλιος Αγγελούδης του ΟΛΘ είναι επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Γιάννης Κωνσταντίνου της ΔΕΘ του Χάρη Καστανίδη, ο Πάρις Μαυρίδης της Helexpo του Γιάννη Μαγκριώτη, κι ο Χρήστος Κουτράκης του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών είναι στενός συνεργάτης του Χάρη Τσιόκα.
Αναλυτικά: ΟΛΘ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Στέλιος Αγγελούδης, ΔΕΘ: Γιάννης Κωνσταντίνου, Helexpo Πάρις Μαυρίδης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Πρόεδρος Ελευθέριος Ιακώβου και Διευθύνων Σύμβουλος Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, ΕΥΑΘ Παγίων Πρόεδρος Αλέξανδρος Αθανασίου, Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Πρόεδρος Χρήστος Κουτράκης, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Κώστας Σαββίδης Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κακαφίκας. Να σημειωθεί πως η Helexpo θα γίνει θυγατρική της ΔΕΘ.