Για σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Αρχίζει σήμερα η έναρξη υλοποίησης τριών προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στις σχετικές προκηρύξεις στο site του Οργανισμού www.oaed.gr στο οποίο θα γίνει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Πληροφορίες για τα προγράμματα δίνονται στα τηλέφωνα: 210-9989-551 (κα. Μπανιά) και 210-9989-146 (κ. Κοντοβάς).

* Συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Φραγκφούρτη, το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης.

* Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού, θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και με στελέχη του υπουργείου θα συναντηθεί σήμερα η αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Commissariat general au development durable) της Γαλλίας, κα Μισέλ Ρουσό.

* Επίσκεψη στο νομό Κοζάνης πραγματοποιεί σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης.

* Συνέρχεται σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με θέμα τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εναλλασσόμενες αγωνιστικές μορφές, συλλαλητήρια και απεργιακή κινητοποίηση στο διάστημα 20 με 30 Απριλίου και συντονισμό με τον ιδιωτικό τομέα.

* Στις 9:30 π.μ. επίσκεψη του γενικού προξένου της Ουκρανίας, Sergei Shutenko στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει δεκτός από τον νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 10 π.μ. στο Κοιμητήριο Καισαριανής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο γενικός γραμματέας, Δημόσιας Τάξης, Γρηγόρης Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος, Λευτέρης Οικονόμου, θα παρευρεθούν στην νεκρώσιμη ακολουθία του 15χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του από έκρηξη βόμβας στα Κάτω Πατήσια στις 28 Μαρτίου.

* Στις 10:15 π.μ. συνάντηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, με τον πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Πάνο Σταματόπουλο.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στα Γρεβενά.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού.

* Στις 12 το μεσημέρι μετάβαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στη Βασιλίτσα, για την επίβλεψη του έργου Γρεβενών-Βασιλίτσας.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας με θέμα ημερήσιας διάταξης:«Εκλογή 15μελους Εκτελεστικής Επιτροπής και Συγκρότηση της Διοίκησης σε Σώμα».

* Στις 12:45 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στο έργο «Οδός Σαμαρίνα-Επταχώρι-Δοτσικό» στα καλύβια Ντέτσιου.

* Στις 2 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στις καθιζήσεις της Εγνατίας Οδού πριν από τον κόμβο Παναγίας.

* Στις 3:30 μ.μ. επίσκεψης του υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στον νέο κόμβο Γόργιανης της Εγνατίας Οδού.

* Στις 4 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλα στην Κοζάνη, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στη συνδιάσκεψη του κόμματος για την ενεργειακή πολιτική.

* Στις 4 μ.μ. στο Δημαρχείο Γόργιανης, συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, για τα ζητήματα υποδομών του Νομού Γρεβενών.

* Στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, θα επισκεφθεί το Τ.Δ. Κατάκαλης του Δήμου Χασίων.

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, στη Δεσκάτη για τις εκδηλώσεις του Δήμου.

* Στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Δεσκάτης, συνάντηση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, με τον δήμαρχο, Νίκο Μίγκο.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ , Κλιμάκιο Μακεδονίας-Θράκης, παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη, Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες & πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Είσοδος 10 ευρώ.

* Στις 8:30 μ.μ. στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) και του Κωνσταντίνου Βαλιανάτου, διακριθέντα με το Β’ βραβείο του διαγωνισμού πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2008, με μουσική Chopin, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρησης Πολλαπλούς Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας.