Για σήμερα Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι οδηγοί ταξί, οι οποίο αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

* Απέχουν σήμερα για δεύτερη μέρα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, που διαμαρτύρονται επίσης για το φορολογικό νομοσχέδιο.

* Κανονικά λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη οι λαϊκές αγορές. Οι παραγωγοί ΔΕΝ παίρνουν μέρος στην απεργία που πραγματοποιούν συνάδελφοί του στην Αθήνα, αντιδρώντας στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και τον λογιστικό προσδιορισμό.

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών σύσκεψη του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους διευθυντές των Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).

* Στις 10 π.μ. ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, σε ημερίδα με τίτλο: «Πράσινη Ενέργεια-Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια», που διοργανώνει το υπουργείο. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα είναι: «Θεσμικοί παράγοντες στήριξης της εξωστρέφειας των πράσινων επιχειρήσεων», «Η πράσινη οικονομία και οι τεχνολογίες ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, εξωστρέφειας και επενδύσεων», και «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πράσινη επιχειρηματικότητα».

* Στις 10:30 π.μ. συνεδριάζει τι διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ για το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο του προγράμματος «Καλλικράτης».

* Στις 11 π.μ. πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν για την υποβάθμιση του ασφαλιστικού τους φορέα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνέντευξη Τύπου του υπουργού, Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού, Νίκου Σηφουνάκη. Η συνέντευξη θα δοθεί νωρίτερα (είχε προγραμματιστεί για τη 1 μ.μ.) λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των δύο ανδρών.

* Στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, εκδήλωση με θέμα: «Νέο Σχολείο: Αντλώντας καλές πρακτικές». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας, συγκαλεί την ολομέλεια της Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση πορίσματος για τη μετατροπή των Ειδικών χώρων Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) και λοιπών κέντρων φιλοξενίας και παραμονής μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών σε «Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μη Νόμιμα Εισερχομένων Αλλοδαπών» (screening centers), ώστε να παραδοθεί το πόρισμα στην πολιτική ηγεσία.

* Στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργου Καρατζαφέρη στην κατοικία του τέως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, στο Πικέρμι.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ – Τσιμισκή 29 – συνέντευξη Τύπου του προέδρου, Δημήτρη Μπακατσέλου με θέμα το πρόγραμμα εκδηλώσεων επιχειρηματικού, πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος που φέρει τον τίτλο «1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας – Θεσσαλονίκη, πόλη του μέλλοντος» που διοργανώνει το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ, από 10 έως 16 Μαΐου 2010.

* Στις 12.30 παρουσίαση της έρευνας με θέμα "Blogs και δημοσιογραφία: Βίοι παράλληλοι και αποκλίνοντες ή σύγκλιση δυνάμεων και αγαστή συνεργασία;", από την εταιρία Interview, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον, στην πλατεία Αριστοτέλους.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

* Στη 1 μ.μ. στο αίθριο του Μεγάρου Μελά, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπριμπίλη, θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την εξοικονόμηση ενεργείας στα κτίρια, που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

* Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας ΕΝΑΕ θε με κύρια θέματα ημερήσιας διάταξης: Εγκριση πρακτικών 15/3/2010 και Νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλεάνθη Παπαδόπουλο.

* Στις 2:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την ηγεσία του Υπατου Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

* Στις 2:30 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών η υπογραφή Πρωτοκόλλου ετήσιων διαβουλεύσεων Ελλάδας-Μπανγκλαντές από τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα, πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών του Μπανγκλαντές, πρέσβη Dr. Mohamed Mijarul Quayes.

* Στις 3 μ.μ. δημόσια ακρόαση με θέμα: «Δημοσιονομική κρίση στην ΕΕ-Διδάγματα από την ελληνική κρίση», του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Olli Rehn, του προέδρου της αμερικανικής τράπεζας, Goldman Sachs Gerald Corrigan, του γενικού διευθυντή της Eurostat Walter Radermacher, του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρου Χριστοδούλου και του εκπροσώπου της International Swaps and Derivatives Association, Richard Metcalfe, διοργανώνει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

* Στις 3:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον καθηγητή Θανάση Λερούνη.

* Στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκδήλωση της Κοσμητείας για την παρουσίαση της Πύλης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων της Πολυτεχνικής Σχολής.

* Στις 5:30 μ.μ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, του καθηγητή Ακτινολογίας και Παιδιατρικής και διευθυντή του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής Miller του Πανεπιστημίου Miami (UMMSM), Γεώργιου Σφακιανάκη.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Riverside Studios (Studio 3) Crisp Road, Hammersmith, London W6 9RL, το Theatre Lab Company του Λονδίνου παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και την 1η Μαΐου.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση: «Τιμή στην Ελληνίδα της Διασποράς» που διοργανώνει η Νομαρχία Αθηνών και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Θα βραβευθούν διακεκριμένες Ελληνίδες της ομογένειας για τη συνολική προσφορά τους στον οικουμενικό ελληνισμό.