Πρώτη θέση για τα σχολεία
- 11ο Δημοτικό Ευόσμου
- 14ο Γυμνάσιο Λάρισας
- Λύκειο Κονταριώτισσας Κατερίνης,

Την πρώτη θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων, στην κατηγορία των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων...


...κατέλαβαν τρία σχολεία από την Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη και τη Λάρισα. Πρόκειται για το 11ο Δημοτικό Ευόσμου, το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας και το Λύκειο Κονταριώτισσας Κατερίνης, τα οποία ξεχώρισαν για την ποιότητα και την πρωτοτυπία των ιστοσελίδων τους, ανάμεσα σε συνολικά 564 άλλα σχολεία της χώρας.
Οι αξιολογητές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έμπειροι τεχνικοί του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, έκριναν τις ιστοσελίδες των σχολείων με κριτήρια το υλικό τους, τη συχνότητα ανανέωσής του, την ποσότητα, την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε αυτήν, τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, που προσφέρουν, κ.α.
«Η ιστοσελίδα του σχολείου μας κρίθηκε συμμετοχική και ζωντανή», δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου Κονταριώτισσας, Θόδωρος Καρτσιώτης, και πρόσθεσε ότι αν και λειτουργεί μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει πετύχει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έχουν οι ίδιοι τη δυνατότητα χειρισμού της.
Σε αυτήν ο περιηγητής μπορεί να βρει τις δραστηριότητες του σχολείου, πληροφορίες και φωτογραφίες της περιοχής, να ενημερωθεί για εκπαιδευτικά θέματα, νέα και ειδήσεις. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιλέγουν θέματα τους ενδιαφέροντός τους και τα παρουσιάζουν μέσα από τον ιστότοπο.
Ο διευθυντής του 14ου Γυμνασίου Λάρισας, Νίκος Παύλου, δήλωσε ότι η ιστοσελίδα του σχολείου έχει πετύχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ στα πλεονεκτήματά της περιλαμβάνεται η πύλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό και στα έντυπα του σχολείου, αλλά και η ηλεκτρονική ενημέρωση μαθητών και γονέων, με ειδικό κωδικό, στις βαθμολογίες και τις απουσίες και σε υπηρεσιακά έγγραφα. Η ιστοσελίδα διαθέτει επίσης φόρουμ συζητήσεων, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί εκθέτουν τους προβληματισμούς τους.
Στην ιστοσελίδα του 11ου Δημοτικού Ευόσμου υπάρχουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικό υλικό, ασκήσεις, άρθρα, παιχνίδια, εκπαιδευτικοί σύνδεσμοι, πληροφορίες για το σχολείο, καθώς και ιστολόγιο ενημέρωσης για τους γονείς και κηδεμόνες.
Για πρώτη φορά φέτος βραβεύτηκε ο καλύτερος ιστότοπος διοικητικής μονάδας, δηλαδή διευθύνσεων και γραφείων εκπαίδευσης. Στην κατηγορία αυτή βραβεύτηκε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ενώ επαίνους έλαβαν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης και Σερρών.