Παρελθόν πρόκειται να αποτελέσουν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες το ξήλωμα των οποίων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για ένα «αντιαισθητικό και επικίνδυνο τσουνάμι, στο οποίο πρέπει να μπει ένα τέλος».


Σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά από τις 26 Απριλίου, ξεκινώντας με την απομάκρυνση των πινακίδων τόσο από τη λεωφόρο Κηφισίας, όσο και από τη Μαραθώνια διαδρομή.
Βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε το υπουργείο, τουλάχιστον το 80% των διαφημιστικών πινακίδων είναι παράνομες, καταλαμβάνουν ελεύθερο χώρο, ενώ εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς και για τους πεζούς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Σηφουνάκης, τόνισε ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ευθύνονται και για θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Όπως προκύπτει από τα όσα διατυπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο πέντε ημερών, για να προχωρήσουν στο ξήλωμα των πινακίδων τους. Διαφορετικά, το έργο αυτό θα αναλάβει μικτό συνεργείο, το οποίο θα πληρωθεί από τους διαφημιζόμενους.