Την ώρα που κάποιοι έπλεκαν σενάρια, με πρωταγωνιστή τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκείνος, για άλλη μία φορά, προχωρούσε σε μια αυθόρμητη κίνηση ματ. Πήγε, σφαίρα, στην Κοζάνη, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο προσυνέδριο του κόμματος και δικαιολόγησε, με τη σύντομη παρέμβασή του, το λόγο για τον οποίο δε θα παραστεί στην Κ.Ε. της Ν.Δ.! Διαβάστε εδώ τι είπε ο κ. Ψωμιάδης:
"Αν περιμένω να μου δώσετε τον λόγο θα χάσω χρόνο. Τώρα αφήστε με να σας ανοίξω την καρδιά μου, ήρθα για λίγο, γιατί οι δημοσιογράφοι, δυστυχώς, προσπαθούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα.
Ξεκινώντας από ευχαριστίες και συγχαρητήρια στο πρόσωπο του Δημήτρη του Αβραμόπουλου, που εμείς τα βλέπουμε εύκολα αλλά ελάτε να διοργανώσετε όμως και αν πραγματοποιήσετε μεγάλα προσυνέδρια, συνέδρια που μόνο καλό, μέχρι στιγμής, προσφέρουν στην παράταξη και στον Αρχηγό μας.
Θα ξεκινήσω όμως από τον φίλο μου και αδελφό, τον Χρήστο τον Φώλια, ένα από τους πολύ καλούς υπουργούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ναι, κάναμε τεράστιο έργο, αγαπητέ Χρήστο. Κάναμε και λάθη. Τα είπες πολύ ωραία. Εγώ όταν μιλάω για λάθη δεν μιλάω για λάθη το ότι καθυστερήσαμε, το ότι δεν έγιναν κάποια πράγματα. Λάθη ότι αδιαφορήσαμε απέναντι σε αυτό τον προδομένο, τον ξεχασμένο λαό της Νέας Δημοκρατίας, όταν είχε κλειστές πόρτες, είχαν κλειστές οι περισσότεροι υπουργοί, και ορισμένοι από αυτούς τους φιρφιρίκους που δεν ξέρουν πού τους βρήκανε και τους τοποθετήσανε στην δημόσια διοίκηση.
Δεύτερον, ποιος είπε ότι δεν έγινε έργο; Και επί των ημερών σας και επί της υπουργίας σας έγιναν τεράστια βήματα στην ενεργειακή πολιτική με Κώστα Καραμανλή. Τα γνώρισε κανείς; Φταίει κανείς από εδώ; Είχε κανείς τέτοια επικοινωνιακή πολιτική; Φταίει ο Αντώνης ο Σαμαράς;
Αυτά γιατί δεν τα λέγατε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι κάνουμε έργα τελικά και δεν ξέρουμε να τα προβάλλουμε και φέραμε τους μαθητευόμενους μάγους σήμερα, που μας έχουν γεμίσει έξι μήνες παραμύθια. Λόγια, λόγια, λόγια. Έργο έχουμε δει;
Και φυσικά, γνωρίζει κανείς – τώρα για να πάμε στα δικά μας – ότι εδώ στα βουνά και στα μέρη σας τριγυρνούσε μια κυρία μεγάλη τότε, η Πηνελόπη Δέλτα. Ξέρετε ποια ήταν; Η προγιαγιά του Αντώνη του Σαμαρά. Συγχαρητήρια για την προγιαγιά σας. Για την τεράστια εθνική προσφορά.
Κυρίες και κύριοι, εγώ δεν διαθέτω λιγνίτη επάνω μου, αλλά ανάβω φωτιές. Φωτιές που κάνουν καλό στη Νέα Δημοκρατία.
Κοιτάξτε, δικαιώνεται. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δικαιώνεται ο Αντώνης ο Σαμαράς. Θα σας θυμίσω τι είπε πριν λίγες εβδομάδες, όταν τελείωσε η Σύνοδος Κορυφής. Μη βιαζόμαστε για πανηγύρια. Σήμερα, η οικονομία μας είναι σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι την παρέλαβαν από τη Νέα Δημοκρατία.
Κανείς δεν μιλάει. Πού είναι οι συνδικαλιστές; Πού είναι οι εργατοπατέρες; Πού είναι οι δημοσιογράφοι; Ο Καραμανλής έφταιγε, η Νέα Δημοκρατία έφταιγε. Τους άρπαξαν 200 ευρώ από το δώρο του Πάσχα και δεν μιλάει κανείς, κυρίες και κύριοι.
Ναι, στο συναινετικό κλίμα. Μπράβο, κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, που στηρίζετε ό,τι θετικό προτείνει η Κυβέρνηση. Αλλά μέχρι εδώ. Δεν πάει άλλο. Και πολύ εύστοχα είπατε ότι μέχρι εδώ, κύριε Παπανδρέου. Από εδώ και πέρα, θα έχετε μία αυστηρή κριτική.
Κοιτάξτε, ήμουν κι εγώ, υποτίθεται, για τους δημοσιογράφους μιλάω, ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας – όταν με θυμόνταν με ανέφεραν. Ξέρατε τι λέγαμε και οι τρεις; Τι υπόσχεση δίναμε απέναντι στον λαό της Νέας Δημοκρατίας; Ότι την επόμενη μέρα θα στηρίξουμε όποιο πρόσωπο επιλέξετε εσείς. Εγώ προσωπικά το έλεγα και το εννοούσα και προεκλογικά και μετεκλογικά.
Όταν επισκέφτηκα τον Αντώνη τον Σαμαρά ως Πρόεδρο, του είπα «Πρόεδρε, είμαι εδώ. Είμαι στρατιώτης, αγωνιστής, είμαι έτοιμος να δεχτώ οποιαδήποτε εντολή με δώσεις».
Και σε όσα προ-συνέδρια, και στο συνέδριο φυσικά που θα παρευρεθώ, δήλωσα ότι το συνέδριο αυτό δεν είναι του Αντώνη του Σαμαρά, δεν είναι του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Είναι δικό μας, των στελεχών του λαού, είναι συνέδριο όλων αυτών που ψήφισαν Σαμαρά, Μπακογιάννη, Ψωμιάδη. Άρα, όποιος θέλει να αμφισβητήσει τον Αντώνη τον Σαμαρά σήμερα, αμφισβητεί τη δική σας βούληση. Τη βούληση του λαού της Νέας Δημοκρατίας.
Κυρίες και κύριοι, με το χέρι στην καρδιά, ποιος είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σήμερα; Ποιος είναι; Τέλος. Ποιος θα μας οδηγήσει στις εκλογές και στη νίκη; Σαμαράς, τέλος. Δεν χρειάζεται καμία άλλη κουβέντα.
Κύριε Πρόεδρε, εγώ ήρθα για να σας δηλώσω ότι την Κυριακή – νομάρχης είμαι, λυπάμαι – έχω ανειλημμένες υποχρεώσεις, δεν μπορώ να κατέβω. Όμως, στήριξα – το είχα δηλώσει στο προ-συνέδριο – και στηρίζω όλες τις προτάσεις που θα καταθέσετε μεθαύριο. Όλες. Καινοτόμες προτάσεις ρήξης με το παρελθόν, για να μπορέσουμε να φύγουμε μπροστά.
Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω, από εδώ από τη Μακεδονία μην περιμένετε μία ή δύο νίκες, θα περιμένετε περισσότερες νίκες στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης".