Η μανία του να ταξιδεύει στο... τζάμπα, πρόδωσε απατεώνα. Πήγε να επιβιβαστεί δωρεάν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ κι αυτό ήταν που στάθηκε η αιτία να αποκαλυφθεί ότι ο 52χρονος, δήθεν δικαστικός λειτουργός, ήταν, στην πραγματικότητα, απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου, που προμηθεύονταν συσκευές κινητών τηλεφώνων με πλαστά πιστοποιητικά, για να τις πουλάει σε καταστήματα με μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά.
Ο 52χρονος σηνελήφθη χθες, Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στα ΚΤΕΛ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, επέδειξε Δελτίο Ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιδείξει σε υπάλληλο των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων... άλλο δελτίο ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού (με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας). Είχε απαιτήσει την έκδοση εισιτηρίου ελευθέρας.
Επίσης, σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 επιπλέον πλαστά δελτία ταυτότητας δικαστικών λειτουργών, μία στρογγυλή σφραγίδα Δημόσιας Υπηρεσίας, τρία έγγραφα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τα οποία αποστέλλονται κάρτες SIM και κωδικοί ΡΙΝ και μία εντολή - εξουσιοδότηση Δημόσιας Υπηρεσίας. Όπως ομολόγησε, τη στρογγυλή σφραγίδα, αγόρασε από άγνωστό του άτομο.
Ο 52χρονος, προκειμένου να συνάψει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, προσκόμιζε στα καταστήματα πλαστά δελτία ταυτότητας, με αποτέλεσμα να παίρνει τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας μεγάλης αξίας, τις οποίες πουλούσε σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων ανά την Ελλάδα. Επίσης, στα ταξίδια που πραγματοποιούσε στο εσωτερικό της χώρας με μέσα μαζικής μεταφοράς, επιδείκνυε επανειλημμένως τις πλαστές ταυτότητες και κατάφερνε να ταξιδεύει τζάμπα.
Όπως ομολόγησε, στην πραγματικότητα είναι δραπέτης φυλακών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν τέσσερις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και έξι μηνών για πλαστογραφία - απόδραση κρατουμένου, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης. Τώρα προστέθηκαν μερικές ακόμη κατηγορίες στο... παλμαρέ του.