«Πράσινο φως» άναψε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» για τα Τέμπη. Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ θα ανοίξουν τα Τέμπη, γι' αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο της Πρωτομαγιάς. Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» έδωσε το «πράσινο φως» για εναλλακτική κυκλοφορία των οχημάτων, ανά διαδρομή στο ένα ρεύμα.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα δοθεί στη κυκλοφορία η μια λωρίδα στη κοιλάδα των Τεμπών, από σήμερα, στις 8 το βράδυ μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, με εναλλακτική κίνηση των οχημάτων ανά κατεύθυνση και συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό η μία λωρίδα θα ανοίξει αύριο από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και θα κινούνται σε αυτή τα οχήματα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, η κοιλάδα θα κλείσει για μισή ώρα και εν συνεχεία θα ανοίξει ξανά από τις 9 πμ μέχρι και τις 6.30 μμ στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 7 μμ μέχρι και τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στις 2 μ.μ. θα κλείσει και πάλι για μισή ώρα και θα ανοίξει στις 2.30 μ.μ. μέχρι και τις 6 το πρωί της Δευτέρας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς με μικρές διαφοροποιήσεις.