Τι θα λέγατε για μια βόλτα με ιστιοφόρο στο Θερμαϊκό; Σας την προσφέρει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, η οποία οργανώνει τις εκδηλώσεις με θέμα «Ανοίγουμε πανιά με τη νεολαία», που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2010. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο τη διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου μέσα από τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή γιορτή, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή όλων των ναυταθλητικών ομίλων του νομού. Παράλληλα, σκοπό έχουν να προτείνουν στους νέους εναλλακτικούς τρόπους ψυχαγωγίας και να αναδείξουν την πόλη σε θαλάσσιο τουριστικό προορισμό και σε πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/4/2010
Προβλήτα 1 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης
11:30 Εργαστήρι για παιδιά από τον Σύλλογο Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος
12:30 Τελετή έναρξης των εκδηλώσεων
13:00 Έναρξη ιστιοδρομιών κατηγορίας αγώνων τριγώνου
13:00 Επιβίβαση κοινού σε σκάφη ανοιχτής θαλάσσης και παραδοσιακά ξύλινα οκτάμετρα δεκάκωπα σκάφη με ιστιοφορία - παρακολούθηση των αγώνων
15:00 D.J’S Party στο Kitchen bar

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4/2010
Προβλήτα 1 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης
12:30 Eπιβίβαση κοινού σε σκάφη ανοιχτής θαλάσσης και παραδοσιακά ξύλινα οκτάμετρα δεκάκωπα σκάφη με ιστιοφορία - παρακολούθηση των αγώνων
13:00 Έναρξη ιστιοδρομιών με σκάφη Ανοιχτής Θαλάσσης Χ- 38
17:30 Τελετή λήξης, Απονομή επάθλων στο cocktails & rolls bar Omilos (Μ. Αλεξάνδρου 12)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 & 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
9:00 – 14:00 Επισκέψεις μαθητών των σχολικών μονάδων του νομού μας στους Ναυτικούς Ομίλους Καλαμαριάς, Φίλων Θαλάσσης, Θαλασσίων Αθλημάτων Επανομής και στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Σ.Ε.Π., όπου θα γίνουν παρουσιάσεις και ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα του υγρού στίβου (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις).
Όσοι νέοι επιθυμούν να επιβιβαστούν στα ιστιοφόρα σκάφη ή στα παραδοσιακά ξύλινα οκτάμετρα δεκάκωπα σκάφη με ιστιοφορία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να αρμενίσουν στον Θερμαϊκό Κόλπο, θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στα τηλέφωνα 2313 - 319.857 και 2313 – 319 698 , πρωινές ώρες από 9.00 έως 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή, ή στο e-mail: neolaia@nath.gr.
Για τις συμμετοχές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ιδιαιτέρως το Πολεμικό Ναυτικό για τη συνδρομή του μέσω της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και τα μέλη του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας για τη συμμετοχή τους.
Στις εκδηλώσεις «Ανοίγουμε πανιά με τη νεολαία» συμμετέχουν ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Θ.), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης (Ι.Ο.Θ.), ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (Ο.Φ.Θ.), ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων (Ο.Θ.Α.), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης (Ν.Ο.Κ.Θ.), ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ), ο Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Επονομής (Ν.Ο.Θ.Α.Ε.), ο Ναυτικός Όμιλος Ακτής Θερμαϊκού (Ν.Ο.Α.Θ.) και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων- Ναυτοπροσκόπων, ενώ τα ιστιοφόρα σκάφη για την επιβίβαση κοινού διαθέτει το Σωματείο Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής (Σ.Ι.Ε.Π.Α.).
Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DST Shipping group, AΥΡΑ active cap, GNET Ιnternet & Games, Kitchen bar, Propeller Club Port of Thessaloniki, ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, OMILOS cocktails & rolls bar, ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, Pagoseto και N - orasis. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: Metropolis fm 95.5, Metrosport, ZOO 90.8, REPUBLIC 100.3, Velvet 96.8, Φοιτητής.gr, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΕΡΤ3 και η Σύμβουλος Επικοινωνίας Tsakalou Interactive P.R.