Θέματα των καλλιεργειών του Νομού Πέλλας, των συνεταιριστικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιοδείας του στο Νομό.
Άκουσε για τα προβλήματα και τις προοπτικές της κερασιάς από μέλη και παραγωγούς των συνεταιρισμών Μεσημερίου, Φλαμουριάς και ΕΑΣ Έδεσσας, κατά την επίσκεψή του στο χώρο των εγκαταστάσεών τους.
Διαπίστωσε τη μείωση των στρεμμάτων βιομηχανικής ροδακινιάς και την αντίστοιχη επέκταση της μηλιάς στην περιοχή Άρνισσας και Παναγίτσας, κατά τη συνάντηση με τα Δ.Σ. και μέλη των ομώνυμων συνεταιρισμών.
Συζήτησε για την οικονομική δυσπραγία στην Αγορά, που δημιουργεί χρέη των παραγωγών προς τους συνεταιρισμούς, και συνιστά ένα βασικό ζήτημα που δυσχεραίνει τις κινήσεις των συνεταιρισμών τη φετινή χρονιά.
Ενημερώθηκε, από τα προεδρεία των ΕΑΣ Έδεσσας και Γιαννιτσών, για θέματα που αφορούν στην Αγορά του βιομηχανικού ροδάκινου, καθώς και για το ζήτημα της εξυγίανσης του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι συνεταιριστές, η κατάσταση στο συνεταιριστικό κίνημα έχει φθάσει στο απροχώρητο, με τους συνεταιρισμούς “μαϊμούδες”, αλλά και τις τεράστιες οφειλές των ΕΑΣ προς τρίτους.
Στη συνέχεια, ο κ. Κασαπίδης επισκέφθηκε τις ομάδες παραγωγών Ήλιος και Πιπεριάς, στους Γαλατάδες και την Πιπεριά Αριδαίας. Συζητήθηκαν θέματα εξαγωγών και επιχειρησιακών προγραμμάτων των συνεταιρισμών, καθώς και η περαιτέρω αξιοποίηση των τμημάτων των σπαραγγιών που αποκόπτονται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.
Επισκέφθηκε, επίσης, ιδιωτικές μονάδες μεταποίησης φρούτων, λαχανικών, αλλά και σαλιγκαριών, ενώ συναντήθηκε και με τα προεδρεία των ΟΔΑΣ Γιαννιτσών.
Επισκέφθηκε, τέλος, τον πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Γκλαβάκη στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης πολλαπλασιαστικού υλικού που εκείνος διαθέτει, και συζήτησαν θέματα αγροτικής οικονομίας του Νομού και της χώρας, αλλά και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.