Για σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Ξεκίνησε η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση. Θα διαρκέσει έως τις 2 Μαΐου.

* Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ, από την αρχή της βάρδιας ως τις 8 το πρωί και από τις 8 το βράδυ ως το τέλος της βάρδιας.

* Στις 10.00 στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-σκηνογράφος Μαρία Καβαλιώτη θα παρουσιάσει κλασικούς μύθους που έχουν εμπνεύσει σπουδαία λογοτεχνικά και μουσικά έργα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 10:30 π.μ. στη Βουλή, ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

* Στις 10:30 στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα.

* Στις 10:30 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΝ (Πλατεία Ελευθερίας 1) συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ .

* Στις 11 π.μ., στο Ε΄ ΚΑΠΗ (Αλεξανδρείας 27) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Η πραγματικότητα του εθελοντισμού στο πλαίσιο των υπαρχόντων δομών κοινωνικής μέριμνας», από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Δ.Θ.).

* Στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

* Στις 12 το μεσημέρι η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στη 1 παρά τέταρτο στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη, Abdallah Bin Zayid Al Nahyan. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης.

* Στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

* Στη 1:20 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdallah Bin Zayid Al Nahyan, θα υπογράψουν μνημόνιο Πολιτικών Διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

* Στις 2:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία με τη συμμετοχή μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και μαθητών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Γαλατσίου.

* Στις 4 μ.μ. στη Βουλή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdallah Bin Zayed Al Nahyam.

* Στις 4 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Ενεργείας του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο: «Επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενεργείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής».

* Στις 5 παρά τέταρτο στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

* Στις 6:15 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας στην Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή.

* Στις 6:30 μ.μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην προσφυγή της κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ . Στο συλλαλητήριο συμμετέχει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 7 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο.

* Στις 8.30 μ.μ. το βράδυ στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιείται συζήτηση με θέμα «Μετακινήσεις ζωγράφων από τα Βαλκάνια κατά τον 16ο και 17ο αιώνα». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο εγκέφαλος ως υπολογιστής». Για το θέμα θα μιλήσει ο καθηγητής Φυσιολογίας του ΑΠΘ Γεώργιος Ανωγειανάκις. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.