Για σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Κλειστές θα είναι σήμερα οι υπηρεσίες δήμων της Θεσσαλονίκης, εκτός από την υπηρεσία καθαριότητας, μετά από απόφαση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του κράτους που αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων στους Δήμους.

* Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα ο Δήμος Συκεών, καθώς διαφωνεί με την τακτική κλεισίματος των Δήμων που υιοθετούν άλλες δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων του υπουργείου Εξωτερικών.

* Στην Αγκυρα βρίσκεται σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλά Γκιούλ και τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικολογίας, Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Θαλασσών, Ζαν-Λουΐ Μπορλό, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν θέματα συνεργασίας στους τομές περιβάλλοντος, ενεργείας και πράσινης ανάπτυξης.

* Συναντήσεις με φορείς του Νομού Χαλκιδικής – το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και την Ενωση Ξενοδόχων – θα έχει σήμερα κλιμάκιο των Οικολόγων-Πρασίνων.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Ali Ahani.

* Στις 11 π.μ. στο καφέ ΝΤΟΡΕ-ΖΥΘΟΣ (Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη) συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ για την παρουσίαση της νέας δράσης του, «Θέατρο στο Καφέ», που γίνεται με στόχο την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη, εκτός θεατρικών αιθουσών.

* Στις 12:30 μ.μ. ο γενικός γραμματέας Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γ. Βλάχος, θα παρουσιάσει τις στρατηγικές δράσεις των βασικών τομέων ναυτιλίας και θα κάνει τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace (26 ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι) στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργου Καρατζαφέρη.

* Στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Λέσχη Επιχειρηματικότητας στο ξενοδοχείο Intercontinental.

* Στη 1 μ.μ. ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τιμήν του Ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών, Dr Ali Ahani.

* Στη 1 μ.μ. ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο γενικός γραμματέας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, θα παρουσιάσουν την Α' φάση των προγραμμάτων προώθησης της απασχόλησης του ΟΑΕΔ για το 2010.

* Στις 5:30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Διεισδύοντας στην αγορά της Αρμενίας- παρουσίαση του επενδυτικού προφίλ της χώρας - Ευκαιρίες σε περίοδο κρίσης» διοργανώνει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αρμενία.

* Στις 6 μ.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ και στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων.

* Στις 8.30 μ.μ.,Εκδήλωση για την 26η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην αίθ.Τελετών του ΑΠΘ.