Να μην τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον άξονα της Αριστοτέλους ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη. «Θέλουν να αποφασίζει η Αθήνα ποιους ανδριάντες θα στήνουμε», απαντά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!
Για το θέμα του ανδριάντα έχει… ανοίξει πόλεμος ανακοινώσεων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» Γιάννης Μπουτάρης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, με επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο ζητούν να ανεγερθεί στη Νέα Παραλία, κοντά στο Μακεδονία Παλάς κι όχι στην πλατεία Αριστοτέλους -ανάμεσα στο Ολύμπιον και το Ηλέκτρα Παλάς.
Στην επιστολή επικρίνουν τη «γαλάζια» -όπως τη χαρακτηρίζουν- πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ότι «επιχειρεί τη χωροθέτηση του ανδριάντα στο συγκεκριμένο σημείο για να φορτίσει ιδεολογικά και να εκμεταλλευτεί κομματικά μια πράξη τιμής και μνήμης». Όπως υποστηρίζουν «η πλατεία Αριστοτέλους συνδέεται με πολιτικές συγκεντρώσεις όλων των παρατάξεων» και τονίζουν πως η νέα παραλία ταιριάζει, διότι «είναι έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου «ορισμένοι – Θεσσαλονικείς δυστυχώς – την αντιμετωπίζουν με ταπεινά μικροκομματικά κριτήρια και απευθύνονται για άλλη μία φορά στην Αθήνα, την οποία και καλούν να ανατρέψει την απόφαση αυτή. Καλούν την Αθήνα – αν είναι δυνατόν – να αποφασίσει ποιους ανδριάντες θα έχει η Θεσσαλονίκη», τονίζει, για την απόφαση των δημοτικών συμβούλων της «Πρωτοβουλίας» να απευθυνθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπεραμύνεται της απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας: «Θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας αποφάσεις με απόλυτη σοβαρότητα παραμένει σταθερό στην θέση του και σε σύντομο χρονικό διάστημα στον άξονα Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα είναι οι ανδριάντες των μεγαλυτέρων πολιτικών ανδρών του 20ου αιώνα: του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή».