Δόθηκε, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010, το μεσημέρι, στην κυκλοφορία, το τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών, που είχε κλείσει από τις κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν στοιχίσει και τη ζωή ενός Ιταλού μηχανικού. Εκατοντάδες ΙΧ αυτοκίνητα, αλλά και φορτηγά είχαν «παραταχθεί» από νωρίς και στις δύο εισόδους και περίμεναν σε ατελείωτες ουρές, την… πιστολιά του αφέτη, για να διασχίσουν τα Τέμπη. Μάλιστα, επειδή βρισκόταν από νωρίς εκεί, οι οδηγοί είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται ζητώντας να ανοίξουν τα Τέμπη νωρίτερα.
Ο δρόμος άνοιξε… ντάλα μεσημέρι, καθώς, προηγουμένως, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Στ. Λαμπρόπουλος και η γενική γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας Π. Γερακούδη, διέσχισαν την κοιλάδα και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος που είχε τεθεί να δοθούν στην κυκλοφορία τα Τέμπη το Πάσχα επετεύχθη. Πρόσθεσαν πως η διέλευση των οχημάτων γίνεται με ασφάλεια.
Βέβαια, ο δρόμος θα κλείσει και πάλι αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά, για να συνεχιστούν οι εργασίες σε άλλο σημείο, στο οποίο υπάρχει πρόβλημα με βραχοπτώσεις. Γι αυτό και δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων της πυροσβεστικής και ασθενοφόρων. Υπολογίζεται ότι μέσα στην κοιλάδα έχουν διασπαρθεί περί τους 100 αστυνομικούς οι οποίοι και ελέγχουν την διέλευση. Η διέλευση γίνεται χωρίς στάση και στάθμευση ενώ όλες οι θέσεις πάρκινγκ είναι κλειστές.
Μαζί με την επανάληψη της κυκλοφορίας στα Τέμπη, άνοιξαν και τα καταστήματα-τα όποια είχαν κλείσει έχοντας υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά.