Μέτωπο κατά του Β. Παπαγεωργόπουλου προσπαθεί να οργανώσει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου. Βλέποντας τις κινήσεις άλλων προσωπικοτήτων και κινήσεων, που έχουν συνασπιστεί, η κ. Αράπογλου προσπαθεί να προλάβει, καθώς φαίνεται ότι έχει μείνει πολύ πίσω στο παιχνίδι της οργάνωσης -ειδικά καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει, ακόμη, το χρίσμα, αλλά ούτε καν έχει αφήσει υπόνοιες για το τι θα πράξει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η κ. Αράπογλου απέστειλε, Σαββατιάτικα, 47 προτάσεις και 14 συμφωνίες, όπως τις ονόμασε, για να προχωρήσει, σε προεκλογική βάση, η συνεργασία παρατάξεων και φορέων κατά της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου. Προσπάθησε, έτσι, να πετύχει μ' έναν σμπάρο, δυο τριγόνια: Και τις εξελίξεις εντός ΠΑΣΟΚ (αλλά και εντός της παρατάξεώς της) να προλάβει και τις κινήσεις άλλων προσώπων (όπως αυτή του Γιάννη Μπουτάρη, ή γνωστών επιχειρηματιών) να υπερσκελίσει.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί "όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αλλά και εκτός αυτού, χωρίς αποκλεισμούς, ηγεμονισμούς και πικρίες, με βάση ένα νέο πνεύμα λειτουργίας, συνεργασίας , σεβασμού στις διαφορετικές αφετηρίες και προβληματισμούς, να υποβάλουμε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικών δεσμεύσεων, με στόχο να αλλάξει η διοίκηση και οι πολιτικές για την Θεσσαλονίκη. Ο καιρός έφθασε. Δεν πρέπει να χαθεί ακόμα μία ευκαιρία. Πρέπει από σήμερα να ξεκινήσουμε την κοινή μας πορεία με άξονες την αποκέντρωση, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή του πολίτη, τη διαβούλευση για τις μεγάλες αποφάσεις".
Στην επιστολή της, η κ. Αράπογλου παραθέτει 14 σημεία στα οποία, όπως λέει, "όλοι συμφωνούμε". Απαύγασμα όλων η "ανάγκη να αλλάξει επιτέλους η 20χρονη συντηρητική πορεία της Θεσσαλονίκης". Παραθέτει, επίσης, 47 προτάσεις, εν είδει προεκλογικού προγράμματος αρχών, για την οικονομία της πόλης, το ιστορικό κέντρο, τα έργα υποδομής, το κυκλοφοριακό, την πολιτική πρασίνου κ.ά..
Ερωτηματικά, τέλος, εγείρει η απόφαση της κ. Αράπογλου να κυκλοφορήσει αυτήν την παρέμβασή της ημέρα Σάββατο, όταν οι τοπικές εφημερίδες είχαν κλείσει την ύλη τους και δεν κυκλοφορούν ούτε καν τα free press, λες και δεν την ενδιέφερε η δημοσιοποίηση της κίνησής της.

Διάβασε με κλικ εδώ ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης της κ. Αράπογλου.