Μήνυση κατά του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη κατέθεσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Μπίκος, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Με τη μήνυσή του, ο κ. Μπίκος ζητά αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
Tο περιστατικό κατήγγειλαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι νομαρχιακές παρατάξεις «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Νίκο Γιαννόπουλο, « Η Θεσσαλονίκη των κινημάτων και της οικολογίας» με επικεφαλής τον Στρατή Πλωμαρίτη και η «Οικολογία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής την Δήμητρα Γωγάκου. Οι τρεις παρατάξεις ζήτησαν την παραίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τη νομαρχία και τη μη στήριξη της υποψηφιότητάς του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη.
Mε αφορμή τις αναφορές στο νομαρχιακό συμβούλιο για τις απευθείας αναθέσεις έργων εκ μέρους της νομαρχίας, κατήγγειλαν τη διοίκηση για σύναψη εξακοσίων απευθείας αναθέσεων, (ύψους μέχρι 45.000 ευρώ) οι οποίες, όπως είπαν, διευκολύνουν την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και στερούν από το δημόσιο τις εκπτώσεις που γίνονται με τους διαγωνισμούς.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ