Για σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Σαρανταοκτάωρη απεργία έχερι προκηρύξει για σήμερα το ΠΑΜΕ.

* Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengv.gr/ypaat θέματα προς συζήτηση σχετικά με την «Ανασυγκρότηση των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Ελλάδας» (συμπλήρωση και τροποποίηση διατάξεων του Ν. 2810/2000). Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου στις 6 η ώρα το απόγευμα.

* Ανεβλήθη από την UNESCO η προγραμματισμένη Σύνοδος για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στο Παρίσι από σήμερα έως τις 23 Απριλίου, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές που έχει προκαλέσει η τέφρα από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία

* Στις 9 π.μ., κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

* Στις 9 π.μ., κατεδάφιση επικίνδυνου κτιρίου στην Πλατεία Μουσχουντή από την αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού του δήμου Θεσσαλονίικης

* Στις 9 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εθελοντική αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του ΑΠΘ. Κάθε μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αίμα καθημερινά στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος. Το αίμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο και την οικογένεια του σε περίπτωση ανάγκης.

* Στις 9:30 π.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ για: α) το σχέδιο νόμου για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης των επιχειρήσεων και β) για την ελληνική αγορά καυσίμων, τις εξελίξεις και τα μέτρα πολιτικής.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον υπεύθυνο Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτης της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαο Δένδια, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

* Στις 10 π.μ. στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη, οικολογικά δώρα σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συμβολή στην εκπαίδευση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

* Στις 10 π.μ., στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου οι γιαγιάδες και οι παππούδες του 12ου ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδια και θα ζωντανέψουν ιστορίες από τα παιδικά τους χρόνια με στόχο να μεταφέρουν στα παιδιά του σήμερα εικόνες, μιας άλλης εποχής «…μακρινής κι αγαπημένης, μα καθόλου ξεχασμένης…». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ . Επί τάπητος οι διαβουλεύσεις για το τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin τον Φεβρουάριο και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

* Στις 11:30 π.μ. στον μνημειακό ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, για την 43η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας στις 21 Απριλίου του 1967.

* Στις 12 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης μαζί με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974) θα επισκεφτεί τα κρατητήρια της Εθνικής Ασφάλειας στην οδό Βαλαωρίτου 11-13, όπου οδηγήθηκαν οι πρώτοι συλληφθέντες την 21η Απριλίου 1967.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε από σήμερα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην παρουσίαση επανέκδοσης των ποιημάτων του αγωνιστή, Αλέξανδρου Παναγούλη.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23 - Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, με τη συμμετοχή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και της Ενωσης Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, για την ταυτότητα κτιρίων και το μέλλον της οικοδομής.

* Στις 12:15 μ.μ., υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή, ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων Α’ & Ε Διαμερίσματος από το δημαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο και τον αντιδήμαρχο Δημ.Έργων Βαγγέλη Δημητρίου

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε), συνέντευξη του υπουργού, Δημήτρη Ρέππα, με θέμα την πολιτική στον τομέα των μεταφορών.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ομιλία της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στο 9 ο ετήσιο συνέδριο Healthword 2010, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το προεδρείο και μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών.

* Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Θέσπιση Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων-Ορισμός επαγγελματία αγρότη».

* Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτή, Κώστα Καρτάλη.

* Στις 5 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ημερίδα με θέμα: «Αρχαίοι Μύθοι και Οπερα», στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρχαίο Δράμα και Οπερα» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

* Στις 5.30 μ.μ. τα Τμήματα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Πολιτισμού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στον πρώτο όροφο του Ιδρύματος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

* Στις 6 μ.μ., ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Πρωινό το μυστικό μου όπλο», στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EDOPE που συμμετέχει ο Δήμος, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, με σκοπό την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την αναγκαιότητα του πρωινού. Εισηγητές: Αλ. Σταυράκης, ιατρός εργασίας, η Ευλ. Μπομπού, διαιτολόγος - διατροφολόγος, Α. Συράκη, διαιτολόγος - διατροφολόγος, και Μ. Σινανά, γυμνάστρια.

* Στις 7 μ.μ., εκδήλωση προς τιμή των δικηγόρων που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 με ιδιαίτερη μνεία στον δικηγόρο-δημοτικό σύμβουλο Αλέκο Ιωσηφίδη διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στην αίθουσα της πτέρυγας των πρώην Γυναικείων Φυλακών Επταπυργίου.

* Στις 7 μ.μ., στο θέατρο Ανετον (Παρασκευοπούλου 42) θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή συνάντηση του Α΄ ΚΑΠΗ και του Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ., «Οι εξελίξεις στη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει το ογκολογικό Κέντρο του ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

* Στις 8 μ.μ., θεατροποιηµένη οµιλία της κ. ∆ήµητρας Μήττα µε θέµα: «Εικόνες, λόγια, ήχοι του πολέµου» την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 και ώρα 20.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

* Στις 8 μ.μ., το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ συνεχίζει τον ΚΥΚΛΟ ΟΜΙΛΙΩΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Σχέσεις Ζωής» με τη 2Η ΟΜΙΛΙΑ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Απριλίου στις 8 μ.μ. Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος ποιητής ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ με θέμα: Τα αντικείμενα και εμείς. Η ομιλία θα γίνει στο Μουσείο, Β. Όλγας 68.

* Στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην 18η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η παιδαγωγική συμμετοχική λειτουργία του πολιτικού και κοινωνικού θεάτρου». Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Έρευνα, Λόγος και Τέχνη» σε συνεργασία με το ΑΠΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μουσικό Βραδινό με τις: Ηλέκτρα Πλακοπούλου και Ματίνα Γεροθανάση (τραγούδι). Στο πιάνο θα τις συνοδεύει ο Νίκος Ζαφρανάς.