Σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», προχώρησε χθες το βράδυ η Κρατική Ασφάλεια στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ποσότητα εκρηκτικής ύλης παρόμοιας ή ίδιας με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση στις επιθέσεις της σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γκίλφορντ, μία μέρα πριν την προεκλογική συγκέντρωση του Καραμανλή, στην επίθεση στο σπίτι του Μ. Ανδρουλάκη, βουλευτή ΠΑΣΟΚ αλλά και στο σπίτι της Γιαννάκου στα Πατήσια.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εκρηκτική ύλη, που πιθανόν είναι πυρίτιδα, στάλθηκε με δέμα από νησί των Κυκλάδων. Το δέμα παρέλαβε η μητέρα ενός από τους προσαχθέντες. Προφανώς για τον λόγο αυτόν και η μητέρα έχει προσαχθεί στην ασφάλεια και κατηγορείται μαζί με το γιό της.

Από τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης δακρυγόνα σπρέι και ασφυξιογόνες μάσκες.

Αρχικά τις έρευνες είχε η Κρατική Ασφάλεια αλλά στη συνέχεια πέρασαν στην αντιτρομοκρατική αφού όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπλεκόμενους με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία. Και οι τέσσερις παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα.