Για σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Πνευματικής Ιδιοκτησίας η σημερινή.

* Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας για να συμμετάσχει στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας.
Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων θα διεξαχθεί συζήτηση για την οργάνωση και λειτουργία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και για το σχετικό σχέδιο Απόφασης, καθώς και εξέταση βασικών ζητημάτων ως προς την «Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία των πολιτών».
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, κατά την κοινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, κύριο θέμα θα αποτελέσει η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ στη χώρα. Κατά τη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών η συζήτηση θα εστιασθεί στην κατάσταση στο Σουδάν υπό το φώς των εκεί πρόσφατων εκλογών και στις τελευταίες εξελίξεις στην Κιργιζία και τη Βιρμανία. Στο γεύμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς εταίρους, αλλά και για την κατάσταση στα Βαλκάνια.

* Σήμερα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με την ΓΣΕΕ για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

* Αναρτώνται σήμερα στο site του ΟΑΕΔ οι όροι υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης της απασχόλησης στο πλαίσιο της πρώτης δέσμης μέτρων για το 2010. Το πρόγραμμα αφορά τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ www.oaed.gr Πληροφορίες για θέματα αιτήσεων στα προγράμματα δίνονται στα τηλέφωνα: 210- 9989-114, 210-9989-136, 210-9989-146, 210-9989-551. Πληροφορίες μόνο για τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων: 210-9989-014, 210-9989-016, 210-9989-017 και 210-9989-087.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ).

* Στις 6 π.μ. κλείνουν και πάλι για τα οχήματα τα Τέμπη.

* Στις 9 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου στη Θεσσαλονίκη η έναρξη τριήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους μεταφορείς σπονδυλωτών ζώων και πουλερικών διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Τα σεμινάρια αναμένεται να τα παρακολουθήσουν οδηγοί από το νομό Θεσσαλονίκης και από άλλους νομούς της Ελλάδας.

* Στις 10 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας φοιτητών στο κτίριο της Πρυτανείας, για να διαμαρτυρηθούν επειδή ο πρύτανης, σε αίτηση της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) έδωσε τα ονόματα δύο φοιτητών, υπεύθυνων για προβολή εμπορικής ταινίας σε φοιτητική εκδήλωση μιας από τις κινηματογραφικές λέσχες, στην ΕΠΟΕ. Η προβολή εκείνης της ημέρας αναβλήθηκε.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι) χαιρετισμός της υπουργού, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σε ημερίδα με θέμα: «Η υγιεινή των χεριών» που διοργανώνουν το υπουργείο και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Αμέσως μετά η υπουργός, θα υπογράψει τη σχετική συμφωνία με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ΠΟΥ .

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.

* Στις 11 π.μ. στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2, Ομόνοια) συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα με θέμα: «Συστράτευση με το ΚΚΕ, επίκαιρος όσο ποτέ ο άλλος δρόμος ανάπτυξης».

* Στις 11 π.μ. στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα λάβει μέρος στην ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

* Στη 1:30 μ.μ. συνεργασία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη για θέματα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων.

* Στις 4 μ.μ., συνάντηση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογγιαννακοπούλου, με τριμερή αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ .

* Στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Metropolitan» (Λ. Συγγρού 385) ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, σε συνάντηση επιχειρηματιών που διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών «Βήμα Ανάπτυξης» με θέμα: «Οι βασικοί στρατηγικοί άξονες του νέου Αναπτυξιακού Νόμου». Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ΚΕΕΕ , της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

* Στις 5:30 μ.μ. στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη) επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Οικολογία και Ποδήλατο) για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική μετακίνηση με ποδήλατο. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «The Met Hotel» (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη) εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ και του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η συνοχή της Ευρωζώνης και οι διαρθρωτικές αδυναμίες των περιφερειακών οικονομιών της». Κεντρικός ομιλητής ο ομογενής ευρωβουλευτής Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης.

* Στις 7 μ.μ.,εκδήλωση με θέμα: «Υποβρύχιο Περσεύς – Ψίθυροι από το βυθό» στο Κέντρο Ιστορίας (Μέγαρο Μπίλλη), από την Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ., το Navarino Network οργανώνει ομιλία-συζήτηση με τον Daniel Gros, στο Navarino Network, Απελλού 3, Πλατεία Ναυαρίνου (www.navarinonetwork.org), με θέμα «Η ελληνική κρίση και οι διεθνείς επιπτώσεις της» Ο Δρ. Daniel Gros είναι επικεφαλής του Centre for European Policy Studies στις Βρυξέλλες και οι απόψεις του εμφανίζονται συχνά σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι Financial Times. Σε ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά.

* Στις 8 μμ, εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής & Αγιογραφίας του Γεωργίου Ψαράκη στην αίθ.Τέχνης του Ε΄ Δημοτικού Διαμ/τος (Π.Συνδίκα 24), οργανώνει το Ε΄ Δημοτικό Διαμ/σμα.

* Στις 8:15 μμ, οµιλία του κ. Γ. Γραµµατικάκη, Οµότιµου Καθηγητή του Πανεπιστηµίου Κρήτης, µε θέµα: «Συνοµιλίες µε το φως (αφήγηση και µουσική)», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.