Μόνο τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το βράδυ στους τρεις εμπορικότερους δρόμους στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. O Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), ανέλαβε την πρωτοβουλία να διερευνήσει κατά πόσο είναι δυνατή η πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων, για να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.
Πεζοδρομήθηκαν τα τμήματα από Βενιζέλου έως Παύλου Μελά των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως και το τμήμα από Βενιζέλου μέχρις Αγίας Σοφίας της οδού Ερμού. Τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 7 και ο ΕΣΘ έχει καλέσει τα μέλη του να κάνουν ειδικές προσφορές.
Σε ανακοίνωση της η Τροχαία Θεσσαλονίκης, η οποία έχει λάβει ειδικά μέτρα για την λειτουργικότητα της πρωτοβουλίας του ΕΣΘ, επισημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στους υπόλοιπους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης καθώς στους κάθετους δρόμους των οδών που θα πεζοδρομηθούν, θα διεξάγεται κανονικά.
Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών που θα χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχώρησε το πλακόστρωτο της νέας παραλίας για ελεύθερη στάθμευση, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών.