Για σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου η σημερινή.

* Αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

* Στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν, βρίσκεται σήμερα για δεύτερη μέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, για τις εργασίες της άτυπης συνόδου υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Αντικείμενο της σημερινής συνόδου οι σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας, αλλά και συνάντηση με χώρες που συνεισφέρουν δυνάμεις στην ISAF, με συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών του Αφγανιστάν, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα.

* Από σήμερα έως την Παρασκευή 21 Μαΐου εργασίες κατασκευής στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στην περιοχή της Υλίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από μία μόνο λωρίδα ανά κατεύθυνση, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

* Στις 9 π.μ. συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με θέμα: συνέχιση της απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων.

* Στις 9 π.μ. οι εξετάσεις ADR στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. επισκέψεις μαθητών των σχολικών μονάδων του νομού Θεσσαλονίκης στους Ναυτικούς Ομίλους Καλαμαριάς, Φίλων Θαλάσσης, Θαλασσίων Αθλημάτων Επανομής και στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Σ.Ε.Π., όπου θα γίνουν παρουσιάσεις και ενημέρωση σχετικά με τα αθλήματα του υγρού στίβου (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία, κολύμβηση, πόλο, καταδύσεις), στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Γραφείου Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9:15 π.μ έως τις 6 μ.μ. στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ημερίδα με τίτλο: «Αναθεωρώντας το μυθιστόρημα-Rethinking the Novel», διοργανώνει ο Τομέας Αγγλικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Οι εργασίες θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

* Στις 10 π.μ., με μύηση στην τέχνη και τεχνική της γραφής ξεκινάει τη λειτουργία της η νέα εταιρεία Προσεγγίσεις Λόγου και Τέχνης που έχει την έδρα της στη λεωφόρο Βασιλίσσης ΄Ολγας 107 στη Θεσσαλονίκη και στόχο να προσφέρει αξιόλογες δυνατότητες εκπαίδευσης στον τομέα της έκφρασης, προφορικής, γραπτής και καλλιτεχνικής. Πρώτη προσέγγιση-δράση αποτελεί η σειρά μαθημάτων κατάρτισης στην κειμενογραφία με δάσκαλο τον γνωστό συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη επιχειρώντας Προσέγγιση στον Έλληνα Λόγο. Περιλαμβάνει τρεις διαδοχικούς κύκλους . Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων ξεκινά την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, στις αίθουσες της εταιρείας Προσεγγίσεις Λόγου και Τέχνης, (Βασιλίσσης Όλγας 107), η οποία έχει αναλάβει τη γραμματειακή, τεχνική και λειτουργική στήριξη της ενδιαφέρουσας αυτής εμπειρίας επιμόρφωσης.

* Στις 10:30 π.μ. άφιξη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου σε σχολείο στο Καστελόριζο.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Δημαρχείο Καστελόριζου.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Καστελόριζο κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

* Στη 1 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ , Τσιμισκή 29, η διοίκηση του Επιμελητηρίου θα υποδεχθεί τα μέλη επιχειρηματικής αποστολής από την Τουρκία.

* Στη 1:30 μ.μ. στα γραφεία του ΛΑΟΣ, συνάντηση του προέδρου, Γιώργου Καρατζαφέρη, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

* Στις 2:30 μ.μ. αναχώρηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο, με προορισμό τη Ρόδο.

* Στις 3 μ.μ. στο περίπτερο 15 της 7ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση έκδοσης του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ομιλήτρια την ερευνήτρια του Ινστιτούτου, Α. Λούδη.

* Στις 5:30 μ.μ. στον 10 ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με θέμα: «Παιδί, Ασκηση και Ποιότητα Ζωής», διοργανώνουν το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής στο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ και ο Τομέας Αγωνιστικών Αθλημάτων του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

* Στις 6 μ.μ. στη Ρόδο συνεδρίαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με την ΟΚΕ Δωδεκανήσου.

* Στις 6 μ.μ. στο περίπτερο 13 της 7ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αφιερωμένης στη σειρά: «Αρχαιογνωσία και αρχαιογλωσσία στη Μέση Εκπαίδευση». Για τα έξι βιβλία της σειράς που έχουν εκδοθεί ως τώρα και για το ένα που ετοιμάζεται, θα μιλήσουν ο συντονιστής της σειράς, Δ. Ν. Μαρωνίτης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, ο Σ. Ράγκος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, η Α. Βουτυρά, καθηγήτρια του ΑΠΘ και ο Γ. Παπαναστασίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών (Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του ΑΠΘ.

* Στις 6:30 μ.μ. ολοκληρώνεται στο www.opengov.gr η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναδιοργάνωση του αγροτικού χώρου με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

* Στις 7 μ.μ., ομιλίες και συζητήσεις με θέμα τις «Πολιτικές όψεις στο έργο του Albert Camus» στο café του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α τηλ. 2310 821231) την Παρασκευή 23 Απριλίου 7μμ.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, παρουσίαση του προγράμματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Design Research Laboratory - DRL» από τον Theo Spyrolopoulos στο πλαίσιο της Εκθεσης Φοιτητικών Εργασιών του DRL που διοργανώνουν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με την Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, την Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού και Τοπογραφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Αρχιτεκτονική Σχολή «Architectural Association» του Λονδίνου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στον ίδιο χώρο στις 8:30 μ.μ.

* Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν Αριες και Οπερες με Αρχαία Θέματα, με τη συμμετοχή των Νίκο Σπανού, Μαρκέλλου Χρυσικόπουλου και Ιάσωνα Ιωάννου. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Λουκόπουλος.

* Στις 8 μ.μ. έως τις 6 το πρωΐ της Δευτέρας ανοιχτά τα Τέμπη για τη διέλευση των οχημάτων.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Κλειώ του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 122), διάλεξη από τον Adrian Jackson, ιδρυτή-σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας Cardboard Cityzens.

* Στις 9 μ.μ., στο κτίριο Χ του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, εκεί που στοιβάζονταν τα πυρομαχικά, θα ηχήσουν νότες από τα δάχτυλα του Δημήτρη Τουφεξή. Ο διεθνούς φήμης σολίστας για πρώτη φορά με την νεοσυσταθείσα ορχήστρα «Καμεράτα Σταυρούπολης», θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για πιάνο αριθμός 2 του Φρεντερίκ Σοπέν.