Νέα παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση. Αυτή τη φορά μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», που καταγγέλλει «καταστρατήγηση του νόμου για την υπαίθρια διαφήμιση» και «λειτουργία “παραμάγαζου”».
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρεται σε «ολιγομελές κύκλωμα που «πουλά» φτηνή διαφήμιση κατά τρόπο παράνομο, επικίνδυνο όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών αλλά και εξαιρετικά ρυπογόνο ως προς την αισθητική της πόλης».
Αμέσως, σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2010, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ζήτησε, με έγγραφό του, από εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν αληθεύει το δημοσίευμα και, στην περίπτωση αυτή, να ασκηθούν διώξεις κατά των εμπλεκόμενων.
Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, ζητά να συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω όσοι παραβιάζουν τη νομοθεσία περί υπαίθριας διαφήμισης. Μάλιστα, επικαλείται προηγούμενες παραγγελίες της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αλλά και πρόσφατη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που προβλέπει τη σύλληψη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όσων τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.