...φαίνεται πως έχει κηρύξει η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ). Διαφορετικά πώς να εξηγηθεί ότι, μέσα σε μία μέρα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 25χρονος που μετέδιδε, σε realtime, κινηματογραφικές ταινίες μέσω Internet, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και κατά ιδιοκτητών video club, που είχε και νοίκιαζε στους πελάτες του αντεγραμμένα dvd;
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 25χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός υπολογιστής, δύο σκληροί δίσκοι, μια φορητή συσκευή αποθήκευσης και τέσσερα βιβλιάρια καταθέσεων. Νομίζω ότι όλοι μας, στα σπίτια μας, έχουμε, πάνω κάτω, τον ίδιο εξοπλισμό... Κι ας μη μεταδίδουμε ταινίες στο Διαδίκτυο.
Τα video club ήταν σε Πολίχνη και Καλαμαριά. Φυσικά δεν ανακοινώνονται τα ονόματά τους, ούτε οι διευθύνσεις τους κι έτσι δεν προστατεύεται ο καταναλωτής, για να γνωρίζει ότι έβαζε στα μηχανήματά του αντεγραμμένα dvd κι ότι έδινε αρκετά χρήματα για ενοίκιο, τα οποία πήγαιναν όλα στην τσέπη του μαγαζάτορα κι όχι και στις εταιρίες κι από εκεί, με τη μορφή δικαιωμάτων και στους δημιουργούς (αν φθάνουν ως εκεί). Προστατεύθηκε, όμως, η ΕΠΟΕ.