Οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο ένα βρέφος ενός έτους από τη Κοζάνη πρόκειται να ερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές.


Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου αγοριού και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι γονείς του βρέφους, κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας την ποινική δίωξη όσων, πιθανόν, ευθύνονται για σειρά λανθασμένων πράξεων και παραλείψεων κατά τη διάρκεια νοσηλείας του παιδιού τους.
Το αγοράκι έχασε πριν από τρεις εβδομάδες τη ζωή του, στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί με σοκ αφυδάτωσης μετά τη νοσηλεία του με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας σε άλλα δύο νοσοκομεία (Βέροιας και Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης). Το περιστατικό δεν είχε αντιμετωπιστεί στην Κοζάνη λόγω έλλειψης Παιδιατρικής Κλινικής.
«Είναι εντελώς αδιανόητο στον 21ο αιώνα να πεθαίνει ένα παιδί από γαστρεντερίτιδα μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Η τραγική κατάληξη του άτυχου Γιαννάκη μας στο "Ιπποκράτειο" νοσοκομείο είχε ήδη δρομολογηθεί από πράξεις και παραλείψεις στα άλλα δύο νοσοκομεία, αφού τις πρώτες κρίσιμες ώρες ουσιαστικά έμεινε αβοήθητος», αναφέρουν οι γονείς στη μήνυσή τους.