Φάρσα για βόμβα σε κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, αλλά και αναστάτωση των πολιτών, στο κέντρο της πόλης, νωρίς το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων τηλεφώνησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και προειδοποίησε για έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού, στο κτίριο του επιμελητηρίου, που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή, χωρίς όμως να αναφέρει τη διεύθυνση.
Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το δρόμο για λόγους ασφαλείας, ενώ ερευνητές με εκπαιδευμένα σκυλιά και πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, έψαξαν το κτίριο σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να βρουν κάτι.
Ωστόσο, λόγω του αιματηρού περιστατικού στην Αθήνα, στα Πατήσια, οι αστυνομικοί έσπευσαν να ελέγξουν άλλα δύο κτίρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που στεγάζουν δραστηριότητες των εμπόρων και των βιομηχάνων.
Γύρω στις 17.30' ο συναγερμός έληξε και αξιωματικοί της αστυνομίας ενημέρωναν ανεπίσημα ότι το τηλεφώνημα αποδείχθηκε "κακόγουστη φάρσα". Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της γυναίκας που έκανε το ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.