Απάντηση σε δημοσίευμα κυριακάτικης τοπικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την υπηρεσία ειδικών ελέγχων για την αγορά λογισμικού, αξίας εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο Θεσσαλονίκης, έδωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Όπως αποκάλυψε σήμερα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης, την υπηρεσία ειδικών ελέγχων δεν την έχει απασχολήσει υπόθεση με αγορά λογισμικού από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατήγγειλε τη δράση συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία όπως επισήμανε, θέλουν να σπιλώσουν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
O κ. Παπαγεωργόπουλος εξαπέλυσε «δριμύ κατηγορώ» σε βάρος όσων «επιχειρούν να πλήξουν το έργο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης». Κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης παρουσίασε έγγραφη απάντηση της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, σύμφωνα με την οποία δεν την έχει απασχολήσει υπόθεση με αγορά λογισμικού από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Στο στόχαστρο του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε και η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για την στάση της στα ζητήματα του νέου δημαρχιακού μεγάρου και της τρίτης φάσης ανάπλασης της παραλίας. Ως γνωστόν, απομένει η καταβολή δύο δόσεων, συνολικού ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στον εργολάβο, για να παραδοθεί το νέο δημαρχείο, ενώ, όσον αφορά την τρίτη φάση ανάπλασης της παραλίας υπάρχει η σχετική μελέτη αλλά το έργο δεν έχει ενταχθεί πουθενά από την ΠΚΜ.
Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα διαφημιστικά μπάνερ, τις αφίσες και τις διαφημιστικές πινακίδες.