«Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όπως και ο σχεδιασμός της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής πρέπει να λάβει υπόψη τη θέση και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΚ διπλωματούχων Μηχανικών του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
"Σε αυτό το σχέδιο", τόνισε, "εντάσσεται η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και των σημαντικών αστικών κέντρων μ’ ένα δίκτυο οδικών αξόνων με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου, όπως επίσης και μ’ ένα δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου. Έτσι", πρόσθεσε, "θα αναζωογονηθούν οι παραγωγικές και βιομηχανικές ζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας και θα αποφορτιστεί το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης".
«Θα καταστεί η Κεντρική Μακεδονία αλλά και όλη τη Ζώνη της Εγνατίας, ένας δυναμικός χώρος ανάπτυξης και εξωστρέφειας», κατέληξε ο Γ. Μαγκριώτης.
Όσον αφορά το πώς θα διανεμηθούν τα κονδύλια, ο κ. Μαγκριώτης ανακοίνωσε:
"Έχουμε συγκροτήσει ένα πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την μερική αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, εθνικούς πόρους και δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Με τα 2 δισ. ευρώ θα κατασκευαστούν μικρά και μεσαία οδικά έργα στην Περιφέρεια. Μόνο έτσι η Περιφέρεια θα μπορέσει να συμμετάσχει στην νέα αναπτυξιακή προσπάθεια. Διαφορετικά οι μεγάλοι Αυτοκινητόδρομοι όταν ολοκληρωθούν, μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη στις περιοχές απ’ όπου διέρχονται, θα ερημώσουν όμως κυριολεκτικά οι περιοχές που είναι μακριά από τους Αυτοκινητόδρομους, αν αυτές δεν συνδεθούν με αυτούς.
Με τα 500 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, κυρίως στους περιφερειακούς και νομαρχιακούς οδικούς άξονες. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατασκευαστεί τις προηγούμενες δεκαετίες με ελλιπείς προδιαγραφές οδικής ασφάλειας, έχουν καταπονηθεί πολύ και έχουν γίνει λίγες παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης τους, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Γι αυτό και το 80% των ατυχημάτων γίνονται σε αυτούς τους δρόμους.
Τέλος, τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της χώρας, προστασίας των ακτών και αντισεισμικής θωράκισης".