Αποκλειστικό

Μαύρα τα μαντάτα για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη για ακόμα μια φορά. Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα δρομολογηθεί ούτε το ταχύπλοο για Σποράδες.


Η Θεσσαλονίκη είναι αποκλεισμένη ακτοπλοϊκά και το μόνο επιβατικό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια είναι το «Θεόφιλος» της ΝΕΛ για Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο ενώ αναμένεται να δρομολογηθεί και ένα ακόμα πλοίο για Κω, Ρόδο.
Την ίδια στιγμή οι πλοιοκτήτες έχουν «μαζέψει» όλα τα δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα. Μάλιστα προχωρούν ακόμα και σε εκπτώσεις έως και 50% στα ναύλα με στόχο να προσελκύσουν επιβάτες.
Οι ίδιοι πλοιοκτήτες οι οποίοι πριν από χρόνια αποφάσισαν να συρρικνωθούν στον Πειραιά και τη Ραφήνα για λόγους …οικονομίας και δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον –ούτε και για τις γραμμές με επιδότηση- που «πιάνουν» από και προς Θεσσαλονίκη.
Για ακόμα μια χρονιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης θα είναι ανύπαρκτη. Παράγοντες της ναυτιλίας στη Θεσσαλονίκη εκτιμούν ότι με την άρση του καμποτάζ, θα υπάρξει ενδιαφέρον για δρομολόγηση πλοίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από κάποια εταιρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι τώρα, που ισχύει το καμποτάζ, δεν υπάρχει δυνατότητα πλοίο με σημαία εκτός της ελληνικής να εκτελεί δρομολόγια. Ακόμα και τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν στη Θεσσαλονίκη δεν τους επιτρέπεται να επιβιβάζουν επιβάτες από Θεσσαλονίκη.
Οι παράγοντες της ναυτιλίας στη Θεσσαλονίκη, θεωρούν ότι υπάρχουν γραμμές που θα είναι βιώσιμες, τουλάχιστον για τέσσερις ή ακόμα και για έξι μήνες το χρόνο.
Μια τέτοια γραμμή είναι αυτή για Σποράδες και Κυκλάδες, ειδικότερα Μύκονο, Σαντορίνη, αγαπημένους τόπους των Θεσσαλονικών.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο θεσσαλονικιός που θα θέλει να πάει διακοπές στις Σποράδες, θα πρέπει να μεταβεί στο Βόλο, ενώ για Κυκλάδες στον Πειραιά και φυσικά να επιβαρυνθεί τα διόδια, τη βενζίνη και τη ταλαιπωρία.
Παράγοντες τη ναυτιλίας θεωρούν ότι είναι αδιανόητοι οι ισχυρισμοί των πλοιοκτητών ότι είναι ασύμφορες οι γραμμές της Θεσσαλονίκης, αφού όσα πλοία δρομολογήθηκαν, έφευγαν γεμάτα. Θεωρούν αδιανόητο να μην μπορεί να στηρίξει μια πόλη 1.5 εκατομμύριου και οι γύρω περιοχές, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη.
Εκτιμούν ότι πρόκειται για προφάσεις των πλοιοκτητών ώστε να αποκομίσουνε μεγαλύτερα κέρδη, μαζεύοντας όλες τις αφετηρίες των γραμμών τους στον Πειραιά και τη Ραφήνα, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της βόρειας Ελλάδας.