«Η Ελλάδα δεν ζητά βοήθεια, παίρνει μέτρα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπόι, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε ότι κανένα μέλος της Ευρωζώνης δεν κινδυνεύει πλέον με χρεωκοπία μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου του Μαρτίου. Επισήμανε όμως την ανάγκη δημιουργίας πάγιων θεσμικών εργαλείων για τη θωράκιση των κρατών μελών από τις επιπτώσεις των κατά καιρούς οικονομικών κρίσεων με την επισήμανση ότι από τις εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα κρίνεται η ίδια η ΕΕ.
Τόνισε ότι η Ελλάδα παίρνει ριζικά μέτρα που αλλάζουν την δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας και χαίρουν υποστήριξης από τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στην Ελλάδα μια και για πάντα.
Έκλεισε επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν μέσα από την κρίση η Ελλάδα βγει δυνατή και απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος και πως η μάχη που δόθηκε στο Συμβούλιο του Μαρτίου και θα δίνεται όλο αυτό το διάστημα αφορά το αν η Ευρώπη θα βγεί επίσης δυνατότερη από την κρίση.