Για σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Σήμερα ο κ. Δρούτσας θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

* Στην Αθήνα σήμερα κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

* Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Βελγίου, Claude Van de Voorde.

* Ξεκινά σήμερα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών (ThessISMUN) με τη συμμετοχή 400 και πλέον φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν περίπου 120 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

* Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ) το Παγκόσμιο Συνέδριο για το Μέλι.

* Στις 11 π.μ. στο καφέ ΝΤΟΡΕ-ΖΥΘΟΣ (Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος) συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ για την παρουσίαση της νέας δράσης του «Θέατρο στο Καφέ», που γίνεται με στόχο την άμεση επικοινωνία με τον πολίτη εκτός θεατρικών αιθουσών.

* Στις 12:30 μ.μ. συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο: «Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις», θα δώσει μετά το υπουργικό συμβούλιο, η αρμόδια υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη.

* Στη 1 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ , (Τσιμισκή 29), τα αποτελέσματα του «Βαρόμετρου ΕΒΕΘ», περιόδου Οκτωβρίου ’09-Μαρτίου ΄10.

* Στη 1 μ.μ., έκτακτη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο, για να απαντήσει σε όσα λέγονται και γράφονται για την εισαγγελική παρέμβαση για διαφημιστικές πινακίδες και για το θέμα της προμήθειας λογισμικού από το δήμο.

* Στη 1.15 μ.μ., συνέντευξη τύπου στο Times Bar Restaurant (Τσιμισκή 136) ενόψει της παράστασης «ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» με τη Σοφία Φιλιππίδου

* Στις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel» συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνει η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

* Στις 7:30 μ.μ. στον βιβλιοχώρο «Εναστρον» (Σόλωνος 100, Αθήνα) η παρουσίαση του βιβλίου της Τέσυ Μπάϊλα-Βενετούλη «Το πορτρέτο της σιωπής», από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία.