Σήμερα προτείνουμε μουσική. Ζουγανέλη-Αναστασιάδης στο Μύλο, Γλυκερία-Νικολόπουλος-Ασλανίδου στο Fix(φωτογραφία), Λέκας στην Αίγλη, Vipervikings και Flakes στο Block 33, είναι κάποιες από τις επιλογές μας. Σειρά σας να διαλέξετε:
Μουσική:
* «Παιχνίδι χωρίς κανόνες. Ένα πάρτι χωρίς προηγούμενο» δίνεται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη του Μύλου. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Δήμος Αναστασιάδης οι… οικοδεσπότες. Μαζί τους ο Μίνως Θεοχάρης, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο ερμηνευτές. Την επιμέλεια και την ενορχήστρωση του προγράμματος έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζαχαρίου. Από σήμερα και κάθε Παρασκευή και Σάββατο πραγματοποιούν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

* Η Γλυκερία, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Λιανός, εμφανίζονται σήμερα και αύριο στις 10.30 μ.μ. στο FIX Live. Θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους και από το έντεχνο και λαϊκό ρεπερτόριο.

* Ένα «Ταξίδι από νότα σε νότα…» που περιλαμβάνει σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού παρουσιάζει ο Βασίλης Λέκκας απόψε στις 10.30 μ.μ. στην Αίγλη.

* Δύο συγκροτήματα με κλασικές ροκ φόρμες, οι Viper Vickings και οι Flakes δίνουν ραντεβού απόψε στις 9 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block 33. Το πρώτο σχήμα έχει έντονες επιρροές από την indie rock και την ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ενώ το δεύτερο παρουσιάζει Indie Art Punk.

* «Αλλιώς δεν γίνεται» λένε από σήμερα το βράδυ οι «Άγαμοι Θύται» μετά την παράταση των εμφανίσεων του σχήματος στο Principal Club Theatre. Απομένουν άλλες 11 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 10.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9 μ.μ.

* Κάθε Παρασκευή ο Κώστας Βουτυράς και η Πανωραία ερμηνεύουν ρεμπέτικα, παραδοσιακά και σμυρναίϊκα τραγούδια στη μουσική σκηνή στο Σαράϊ.

* Την Παρασκευή το Καφωδείο Ελληνικό «γεμίζει» με μεταπολεμικά, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Η Φωτεινή Βελεσιώτου στη φωνή με τους Λάρρυ Χαριτίδη στο μπουζούκι και το Μάκη Πάντσιο στην κιθάρα εμφανίζονται απόψε στη μουσική σκηνή του. Μαζί τους ο Δημήτρης Τσιολχάς στο ακορντεόν.

Θέατρο:
* Το έργο του Μάρκ Ρέιβενχιλ «Πισίνα-όχι νερό» παρουσιάζεται σήμερα από το Θεατρικό Οργανισμό "Πρώτες Ύλες" σε σκηνοθεσία του Χρήστου Λύγκα, σε μετάφραση της Χριστίνας Μπάμπου-Παγκουρέλη στο Θέατρο Σοφούλη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Απριλίου.

* Το έργο του Άντονυ Σάφφερ «Σλουθ» παρουσιάζεται στο θέατρο Κολοσσαίο. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Οι παραστάσεις δίνονται στις εννιάμισι το βράδυ.

* «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» το έργο του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον μπορείτε να δείτε στο θέατρο Αριστοτέλειον. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Διαμαντόπουλου και η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.

Εικαστικά:
* Έκθεση του Σπυρίδωνος Κυριακούδη με καλλιτεχνικά χρηστικά αντικείμενα από φυσικά υλικά όπως πέτρα, μέταλλο και ξύλο φιλοξενούνται στο πέτρινο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πυλαίας (Πολυτεχνείου 20). Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 9.30 μ.μ., ενώ τα έργα θα φιλοξενηθούν στο χώρο μέχρι τις 12 Απριλίου.

* Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» φιλοξενείται μέχρι τις 27 Απριλίου η ζωγραφική δουλειά του Βασίλη Τάγκαλου με τίτλο «Τοπία εκ του Φυσικού».

* Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται από στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου.
Στο Τελλόγλειο

*«Η Στέψη της Παναγίας» το έργο του Ελ Γκρέκο μπορείτε να επισκεφτείτε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ.

* Στο Τελλόγλειο μπορείτε να δείτε άλλες δύο εκθέσεις: «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» και «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής».
Η πρώτη, αφορά κοστούμια, που φόρεσαν σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, όπως η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά και μεγάλες ντίβες της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κριστίν Γκανιέ και η Τζένη Δριβάλα.
Στην έκθεση «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής» παρουσιάζεται υλικό από τη διοργάνωση της πρώτης και μοναδικής ελληνικής Μπιενάλε της Μοντέρνας Γλυπτικής, που διεξήχθη το 1965 στο λόφο του Φιλοπάππου. Την έκθεση πλαισιώνουν έξι έργα του Γιαννούλη Χαλεπά, που είχαν παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη έκθεση.