Μεγάλα και μεσαία έργα υποδομής, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, στις 13 περιφέρειες της χώρας, φιλοδοξεί να δημοπρατήσει, ως το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τα έργα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί, σε επίπεδο μελετών και θεωρούνται ώριμα. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν νέα το έργο ύψους 1 δισ. ευρώ που προτίθεται να δημοπρατήσει μέχρι το τέλος του χρόνου για το αεροδρόμιο Καστελλίου, καθώς και άλλο 1 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει το νέο σχεδιαζόμενο έργο των αυτοκινητόδρομων Αττικής.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος, σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2010 βρίσκεται σε Χαλκιδική και Πιερία, έχει συγκεντρώσει όλα τα θέματα και έχει αξιολογήσει και ιεραρχήσει τα προβλήματα, τόσο για τα έργα που αναφέρθηκαν όσο και για το σύνολο των συμβάσεων παραχώρησης, όπως με τις απαλλοτριώσεις που υπήρξαν καθυστερήσεις. Το υπουργείο αισιοδοξεί ότι, ως το καλοκαίρι θα έχει αντιμετωπίσει όλα τα μέτωπα στους αυτοκινητόδρομους ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες γρήγορα και να παραδοθούν τα έργα το συντομότερο δυνατόν.
Όσο για τη χρηματοδότηση, υπάρχει θέληση τα 3/5 εξ αυτών να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα που είναι μη επιλέξιμα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.